Mainos

Indonesialaiskonetta etsitään ulkomaiden avustuksella

Etsintöjä vaikeuttavat erityisesti oletetun katoamispaikan syrjäinen sijanti ja vaikeakulkuinen maasto. Koneen etsintöihin ovat liittyneet amerikkalaiset ja singaporelaiset sotilaat.

Indonesiassa maanantaina kadonneen matkustajakoneen etsinnät jatkuivat. Nyt myös Yhdysvaltain ja Singaporen armeija ovat osallistuneet laajoihin ilma-, maa- ja merietsintöihin, joita ovat hidastaneet huono sää ja vaikea maasto.

Katoamispaikan syrjäinen sijainti on haaste pelastuspartioille.

- Näin vaikeakulkuisessa maastossa toimiva satelliittijärjestelmä paikannusmahdollisuudella olisi todella tarpeellinen. Radiosignaalit kulkevat täällä erittäin huonosti, kertoo etsintöjä valvoneen liikenne- ja viestintäkomission jäsen Abdul Hadi Jamal

Aikaisemmin tänään silminnäkijän havaintoa tarkastamassa ollut poliisihelikopteri joutui tekemään pakkolaskun huonojen sääolosuhteiden takia, samoin kuin yksi etsintöihin osallistuneista lentokoneista päivää aikaisemmin.

Neljä ääniluotaimin varustettua sotalaivaa etsi mahdollista koneenhylkyä merialueilla, joiden yli kone matkasuunnitelman mukaisesti oli lentänyt.

Yksi laivoista lähti kesken päivän pelastamaan viimeviikkoisen tuhoisan lauttaturman uhreja, joita yhä löytyy mereltä.

Adam Air -yhtiön matkustajalentokone katosi matkalla Surabayasta Jaavan saarelta kohti Sulawesin saarella sijaitsevaa Manadoa. Koneessa oli 102 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.