Mainos

Indonesia vapauttaa lisää vankeja

Indonesia vapauttaa huomenna viisi poliittisia vankeja, ilmoitti maan oikeusministeri Muladi tänään. Eilen maassa vapautettiin kaksi tunnettua poliittista vankia.

Vapautettavien vankien joukossa ei kuitenkaan ole Itä-Timorin kapinallisjohtajaa Xanana Gusmaota, jonka vapauttamista muun muassa länsimaat ovat ovat viime aikoina yhä selvemmin vaatineet. Ulkoministeri Ali Alatasin mukaan Gusmaota ei vapauteta, koska hän ei ole poliittinen vanki, kertoi uutistoimisto Antara. Gusmao sai vuonna 1994 elinkautisen vankeustuomion aseiden hallussapidosta ja valtion vastaisesta toiminnasta. Presidentti Suharto muutti myöhemmin tuomion 20 vuodeksi vankeutta.

Gusmao johti Itä-Timorin itsenäisyyttä ajavaa Falintil-järjestöä, joka on taistellut Indonesian joukkoja vastaan siitä saakka, kun Indonesia miehitti Itä-Timorin vuonna 1975. Gusmaon vapauttamisen puolesta ovat vedonneet muun muassa Portugalin pääministeri Antonio Guterres sekä Yhdysvaltain kongressi.

Indonesian uusi hallitus on luvannut vapauttaa poliittisia vankeja osana laajaa uudistusohjelmaa, jonka maan uusi presidentti Jusuf Habibie on ilmoittanut aloittaneensa. Eilen vapautettiin ammattiyhdistysjohtaja Muchtar Pakpahanin sekä entisen kansanedustajan Sri Bintang Pamungkasin.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.