Mainos

Indonesia tukee Irania ydinkiistassa

Iranin presidentti on aloittanut tänään viisipäiväisen Indonesian-vierailunsa. Vierailun tarkoituksena on tiivistää maiden taloussuhteita. Indonesia on luvannut diplomaattista apua Iranin ja länsimaiden välisessä ydinkiistassa.

Indonesia on ilmoittanut tukevansa Irania ydinkiistassa. Indonesian presidentti Susilo Bambang Yudhoyono on tavannut tänään Iranin presidentin Mahmud Ahmadinejadin, joka aloitti Indonesiassa viisipäiväisen vierailun.

Presidentti Yudhoyono sanoi vierailua edeltävässä tiedotustilaisuudessa uskovansa Irania ydinkiistassa.

Hän myös painotti, että kriisi voidaan vielä ratkaista diplomatian keinoin, ja että Indonesia voisi hälventää Iranin ja länsimaiden välisiä jännitteitä.

Ahmadinejad: Länsimaiden huoli ydinohjelmasta suuri vale

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad puolestaan totesi Indonesiassa, että länsimaiden huoli Iranin ydinohjelmasta on "suuri vale".

Hänen mukaansa länsimaiden huoli ei käy yksiin sen kanssa, että ne itse käyttävät ydinvoimaa, laajentavat sen käyttöä ja testaavat uusia joukkotuhoaseita jatkuvasti.

Ahmadinejadin mukaan iranilaiset ovat loukkaantuneita "vääristä päätöksistä", joita länsimaat ovat tehneet Iranin suhteen. Hän sanoi myös, että Iran pystyy itse puolustamaan omia oikeuksiaan.

Länsimaat ovat painostaneet Irania luopumaan ydinohjelmastaan ja pelkäävät sen suunnittelevan ydinaseen valmistamista. Iran on kuitenkin toistuvasti sanonut, että se käyttää ydinvoimaa vain rauhanomaisiin tarkoituksiin.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.