Mainos

Indonesia haluaa ulkomaiset joukot pois Acehista

Varapresidentin mielestä joukkojen ei tulisi viipyä maakunnassa yli kolmea kuukautta kauempaa. Indonesian viranomaisten mukaan avustustyöntekijät ovat vaarassa joutua Acehissa toimivien kapinallisten iskujen kohteiksi.

Indonesian varapresidentti Jusuf Kalla sanoi tänään, että ulkomaisten joukkojen tulisi poistua hyökyaallon runtelemasta Acehin maakunnasta heti, kun ne päättävät avustusoperaationsa. Joukkojen ei tulisi viipyä yli kolmea kuukautta kauempaa.

- Kolme kuukautta on riittävästi. Itse asiassa mitä nopeammin sitä parempi, uutistoimisto Antara lainasi varapresidenttiä. Acehin tuhoalueella toimii tällä haavaa sotilaita Australiasta, Japanista, Malesiasta, Singaporesta ja Yhdysvalloista. Avustusoperaatiota koordinoivat YK-työntekijät ovat olleet tyytyväisiä joukkojen läsnäolosta, erityisesti niiden osallistumisesta avun toimittamiseen eristyksiin jääneille rannikkoalueille.

Indonesian armeija tiukensi jo aiemmin viikolla rajoituksia, joiden puitteissa ulkomaisten avustustyöntekijöiden on toimittava Acehissa. Armeijan edustajien mukaan avustustyöntekijät ovat vaarassa joutua Acehissa toimivien kapinallisten iskujen kohteiksi. GAM-liikkeen sissit ovat kuitenkin luvanneet pitää vapaaehtoiset turvassa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.