Mainos

IMF:n johtaja: Aasian toipuminen vie aikaa

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n toimitusjohtaja Michel Camdessus yritti tänään Hongkongissa valaa luottamusta Aasian talouskriisin myllertämiin markkinoihin.

Camdessus sanoi Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston kokouksessa uskovansa, että Kaakkois-Aasian taloudet selviävät kriisistä entistä vahvempina. Hän totesi kuitenkin, että markkinoiden luottamuksen palauttaminen vaatii sekä aikaa että viranomaisten voimakasta toimintaa.

Camdessuksen mukaan Kaakkois-Aasian markkinoita koetteleva kriisi korostaa yhdentyvän maailmantalouden aiheuttamia uusia vaaroja ja vaatimuksia. Maailmanmarkkinoille siirtyvien valtioiden onkin harjoitettava tervettä ja suoraa politiikkaa, joka lisää luottamusta ja kunnioittaa markkinoiden antamia merkkejä, totesi Camdessus.

Hän kehotti Aasian maita asettamaan etusijalle terveen kehityksen varmistamisen ennenaikaisen kasvun kiihdyttämisen sijasta. Talous- ja rahaliittoon suuntaavan Euroopan pitäisi Camdessuksen mielestä paneutua sosiaaliturvan sekä työ- sekä tavaramarkkinoiden uudistamiseen yhtä lailla kuin finanssipolitiikan vakautustavoitteiden saavuttamiseen.

Kiinan pääministeri uskoo maansa talouskasvuun

Kiinan pääministeri Li Peng ennusti tänään kokouksessa, että nopea talouskasvu nostaa Kiinan nykyaikaisten talouksien joukkoon ensi vuosisadan puoleenväliin mennessä.
-Kehitysmaiden nousulla on nykypäivän maailmassa pitkälle kantavat seuraukset, Li sanoi kokouksen avajaisissa Hongkongissa.

Li vakuutti myös, että Kiina on pitänyt lupauksensa ja antanut hallintaansa siirtyneelle Hongkongille laajan itsehallinnon. Kokouspaikan ulkopuolelle kerääntyi kourallinen mielenosoittajia, jotka olisivat halunneet jättää Li Pengille Taivaallisen rauhan aukion tapahtumista muistuttavan kirjelmän. Kirjelmässä vaadittiin Litä eroamaan, koska hänellä oli merkittävä rooli kahdeksan vuoden takaisten mielenosoitusten murskaamisessa. Poliisi esti mielenosoittajien etenemisen.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.