Mainos

IMF hyväksyi luoton Indonesialle

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n johtokunta hyväksyi eilen miljardin dollarin luototuserän maksamisen Indonesialle. Heinäkuuhun mennessä maalle on tarkoitus myöntää vielä kaksi miljardia dollaria osana 40 miljardin avustusluototusta talouskriisin vaivaamalle maalle.

Indonesia puolestaan lupasi IMF:lle vähentää valtion tukia ja lopettaa poliitikkojen johtamat kartellit. Valtion tukien poistumisen on arveltu nostavan huimasti liikenteen ja sähkön hintoja.

IMF selvittää sekä tässä että ensi kuussa, miten hyvin Indonesia on noudattanut sitoumuksiaan taloutensa uudistamiseksi. IMF:n varatoimitusjohtaja Stanley Fischerin mukaan päätökset kahden miljardin dollarin avustusluotosta tehdään näiden raporttien perusteella. Varoja on tarkoitus siirtää Indonesiaan kuukausittain.

-Johtokunta haluaa korostaa avustusohjelman merkitystä luottamuksen lisäämisessä Indonesian talouteen, Fischer totesi lausunnossaan.

Fischerin mukaan myös Maailmanpankki ja Aasian kehityspankki harkitsevat lähiviikkoina lainojen antamista Indonesialla. Myös muut luotonantajat ovat pidättäytyneet lainanannosta ja odottaneet IMF:n päätöksiä. Alun perin IMF:n oli tarkoitus myöntää jo maaliskuussa kolme miljardia dollaria Indonesialle, mutta luoton maksatus keskeytettiin Indonesian hidasteltua uudistusten aloituksessa.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.