Imatralainen Lasse näki epäillyn villikoiralauman jolkottelemassa tiellä – "Ei ole kiva törmätä missään pimeällä pururadalla"

Imatralla havaittiin eilen mahdollinen villikoiralauma jolkottelemässä Kutostietä Lappeenrannan suuntaan.

Koirista nappasi kuvan ennen aamuseitsemää Lasse Oinonen. Hän kertoi kävelleen ohituskaistan viertä liikennevirtaa vastaan.

– Menivät koirahölkkää, ei näyttänyt, että olisivat missään ihmeemmässä paniikissa, Oinonen kuvailee.

Pienten koirien omistajaa joukkio huoletti

Hän kuvailee yhden koirista olleen laumanvartijatyyppinen, mastiffin kaltainen todella iso koira. Joukossa oli myös toinen isokokoinen koira ja joukko noin suomenpystykorvan kokoisia koiria.

Oinonen asuu vain noin kilometrin etäisyydellä kuvauspaikasta, ja kertookin hänellä olevan niin sanotusti oma lehmä ojassa: hänellä on kaksi griffon-rotuista koiraa, joiden turvallisuudesta on huolissaan.

– Tuollaiseen porukkaan ei ole kiva törmätä missään pimeällä pururadalla, hän pohtii.

Yle: Koirat ilmeisesti palanneet Venäjälle

Oinosesta havaitut koiralaumat pitäisikin saada siirretyksi tai sitten poliisin tulee ne lopettaa. Hän kertoo olevansa koiraihminen henkeen ja vereen, mutta pitää lemmikkiensä turvallisuutta arvossa. Koirajoukosta kun ei välttämättä tiedä, miten ne käyttäytyvät kohdatessa, vaikka tien vieressä ne vaikuttivatkin rauhallisilta.

Ylen haastatteleman paikallispoliisin mukaan toistaiseksi ei ole varmaa, ovatko kyseessä kodittomat tai villikoirat. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun alueella tavattaisiin Venäjän puolelta tulleita koiria. Nyt havaitut koirat ovat kuitenkin Ylen haastatteleman poliisin mukaan ilmeisesti poistuneet maasta.

Lue myös:

    Uusimmat