Poliisi lopetti kolme villikoiraksi luulemaansa eläintä Imatralla – järkyttyneen omistajan mukaan kyseessä olivat hänen karanneet lemmikkinsä: "Ilmeestäkin näkee, etteivät tee kenellekään pahaa"

0:35
Poliisi lopetti villikoiriksi luulemansa eläimet Imatralla. Videolla Helmi, Haro ja Urho.

Kaakkois-Suomen poliisi lopetti eilen Imatralla kolme koiraa. Koirien omistaja kertoo nyt, että kyseessä eivät olleet Venäjältä tulleet villikoirat, vaan kotipihasta karanneet lemmikkikoirat. 

Helmi, Haro ja Urho. Kolme siperianhusky-sekoitusta, joiden karkumatka Imatralla päättyi kohtalokkaasti poliisin lopetuspäätökseen.

– Tämä on niin järkyttävää kuin voi olla. Olen surullinen ja äärimmäisen vihainen, toteaa koirien omistaja.

Maanantaina tarhastaan karanneiden koirien olinpaikka selvisi omistajalle tänään tiistaina, kun Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta soitettiin hänelle suru-uutinen: poliisi oli luullut kolmea irrallaan juoksevaa koiraa Venäjältä tulleiksi villikoiriksi ja lopettanut ne yhdessä paikallisen metsästysseuran jäsenten kanssa. 

"Näistä koirista näkee, että kyseessä on lemmikkikoiria"

Koirat pääsivät karkaamaan tarhastaan maanantaiaamuna, kertoo koirien omistaja. Nainen oli välittömästi asiasta kuultuaan ottanut yhteyttä paikalliseen löytöeläintaloon ja pyytänyt ihmisiä pitämään silmänsä auki kolmen suurikokoisen koiran varalta. 

Koirista tehtiin myös ilmoituksia eri verkkosivuille ja Facebook-ryhmiin. 

Silminnäkijähavaintoja alkoi tulla nopeasti, sillä suurikokoiset koirat olivat herättäneet paikallisten huomion. 

– Näistä koirista kyllä näkee, että kyseessä on lemmikkikoirat. Ovat pyöreässä kunnossa ja kiiltäväturkkisia. Ilmeestäkin näkee, etteivät ne tee kenellekään pahaa, omistaja toteaa. 

Koirien omistajan mukaan poliisi oli lopettanut irrallaan juoksevat koirat saatuaan niistä ensin useita soittoja. Omistajaa turhauttaa, ettei poliisista oltu edes soitettu paikalliseen löytöeläintaloon, mistä karkulaisten omistaja olisi voitu heti paikantaa. 

Koirien ruhot haudattiin omistajan mukaan kaatopaikalle

Nainen kertoo, että poliisi oli soittanut hänelle tiistaina iltapäivällä ja kertonut tilanteen selvinneen heille tänään. Naisen kertoman mukaan lopetetut koirat oli viety Ukonhaudan hyötyjätepisteelle haudattavaksi.

Nyt hän vaatii koirien ruhojen nostamista maasta. 

– Sanoin, että koirat kaivetaan sieltä ylös ja tuhkataan. Jokainen tulee minulle kotiin uurnassa, hän toteaa. 

Kaakkois-Suomen poliisi vahvistaa, että Imatralla on eilen lopetettu kolme koiraa. Poliisista kerrotaan, että kolmen koiran laumassa liikkuneet eläimet olivat vaikuttaneet villikoirilta ja olleet pannattomia.

Koirat lopetettiin yhdessä metsästäjien kanssa

Poliisi on konsultoinut asiassa paikallista eläinlääkäriä ja suurpetoyhdistystä ja päätynyt lopettamaan koirat. Tilanteessa ei ole poliisin mukaan ollut viitteitä siitä, että kyseessä olisivat olleet lemmikkikoirat. 

Kaakkois-Suomen poliisilaitos vahvistaa myös, että lopetetut eläimet haudattiin, muttei kommentoi tapausta enempää.

Poliisille on tullut kevään aikana useita ilmoituksia rajan takaa tulleista irtokoiralaumoista, joissa on liikkunut 3-8 koiraa. Villikoiria voidaan lopettaa niiden mahdollisesti aggressiivisen käytöksen ja tartuntatautien vaaran takia. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja