Ilves sanoi hyvästit Ratinalle – kapteeni kertoi hauskan paljastuksen cupin mestaruuspokaalista: "Ei ikinä enää"

Tampereen Ilves hyvästeli perjantaina Ratinan stadionin neljän evakkokauden päätteeksi. Jalkapallon miesten Suomen cupin voittoa viime viikonloppuna juhlineella Ilveksellä on vielä päätösottelu pelaamatta, mutta kauden viimeinen kotiottelu päättyi AC Oulun kaatoon lukemin 3–2 (1–0).

Ilves palaa ensi kaudeksi aikaisempaan kotiinsa Tammelaan, johon valmistuu tämän vuoden loppupuolella uusi 8 000 katsojaa vetävä jalkapallostadion.

– Ehkä päällimmäisenä ajatuksena se, että ihan kivaa täällä oli, mutta hyvä, että päästään pois, isäntien 3–0-maalin viimeistellyt kapteeni Tatu Miettunen naurahti.

Ilveksen päävalmentaja Joni Lehtonen sanoi suoraan, että odotukset uuden stadionin suhteen ovat kovat.

– Tietynlaista haikeutta on siitä, että täältä Ratinasta poistutaan. Mutta pääsemme varmasti Suomen parhaalle stadionille ensi kaudelle, ja taivas on olosuhteiden puolesta auki, Lehtonen sanoi.

Tamperelaisten vaikea kausi huipentui viikko sitten liigapaikan varmistumiseen ja Suomen cupin voittoon. Ja sunnuntai-iltaan jatkuneisiin voitonjuhliin.

Cupin voittopokaali oli perjantaina esillä Ratinassa ja kaikesta päätellen myös juhlista hyvin selvinneenä.

– Hyvin se pysyi vilskeessä mukana. Lauantai-iltana raahasin sen kotiin ja takaisin. Se oli semmoinen Via Dolorosa. Totesin, etten ikinä enää raahaa sitä kotiin. Se ei näytä painavalta, mutta pidemmän päälle se on, Miettunen nauroi.

AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen antoi Ratinassa debyytit vuonna 2006 syntyneille Julius Paanaselle ja Rene Kähköselle, jotka pelasivat viimeiset 20 minuuttia. Kähkönen myös syötti Magnus Breitenmoserin 2–3-kavennuksen.

Lue myös:

    Uusimmat