Tältä näyttää Suomen puhutuin pelikenttä – sensaatiotemppu aiheutti ison listan vaatimuksia: "Elinkaaren loppupuolella"

Ekenäs IF nousi Veikkausliigaan, mutta Tammisaaren keskuskentän tekonurmi on liigalisenssin kannalta riittämätön 3:39
EIF:n on saatava kotinurmi kuntoon liigalisenssiään varten.

Tammisaaressa on eletty maanantai-illasta lähtien juhlavissa tunnelmissa. Kaupungin jalkapalloylpeys Ekenäs IF varmisti nousunsa Veikkausliigaan maanantai-iltana ja palaa pääsarjatasolle 90 vuoden odotuksen jälkeen.

EIF sinetöi Ykkösen mestaruuden 3-1-vierasvoitolla TPS:stä. Seura pelasi toistaiseksi ainoan kautensa pääsarjatasolla vuonna 1933.

Kuten MTV Urheilun haastattelema EIF:in toimitusjohtaja Mika Niemi kuvaili, Tammisaaressa ollaan eletty äärimmäistä jalkapallohuumaa. Nopeasti juhlaillan jälkeen vastaan iskivät kuitenkin realiteetit.

EIF:llä on töitä tehtävänä täyttääkseen Veikkausliigan vaatimukset ennen kauden 2024 alkua. Suurin ongelma on ollut tammisaarelaisten stadionin kotistadionin tekonurmi, joka täytyy uusia täysin vastaamaan Fifan vaatimuksia kansainvälisille otteluille.

Pääkuvan video: Tältä näyttää Suomen tämän hetken puhutuin jalkapallokenttä. Tulosruudun jutussa myös selvitystä siitä, miten nurmialustan Veikkausliiga-kelpoisuutta testataan. 

Nykyinen tekonurmi on ollut käytössä vuodesta 2016 lähtien. Kriteerinä nurmen pätevyydelle toimii Fifan virallinen testi, joka suoritetaan kerran vuodessa.

– Se on tämä testi, että miten pallo pomppii ja vierii. Jos ei täytä sitä, niin on pinnanvaihto edessä. Tämä kenttä on päivittäin koulujen käytössä ja aika monta vuotta ollaan pelattu. Ollaan tämän elinkaaren loppupuolella, Niemi kertoi Tammisaaren kentän kunnosta.

Uuden nurmen lisäksi EIFillä riitää myös muuta kunnostettavaa. Stadionkapasiteettia on nostettava 1 500 istumapaikkaan ja valaistus vaatii parannuksia.

EIF on saamassa pelaapolkunsa kautta suotuisan bonussumman antamaan pohjan kunnostustöille. Seuran entinen pelaaja Paul Akouokou siirtyi La Ligan huippujoukkueesta Real Betisistä Ranskaan Olympique Lyoniin.

EIF on saamassa Tammisaaressa kaudella 2018 pelanneen Akouokoun Lyon-siirrosta pienen osan siirtokorvauksesta.

– Puhumme useista kymmenistä tuhansista. Se on sellainen hyvä alku, Niemi vihjasi Akouokoun tuomasta potista.

EIFillä on myös pienyrityksiä yhteyskumppaneina rahoittamassa seuran toimintaa. Niemellä on täysi luottamus, että Tammisaaressa pystytään pelaamaan Veikkausliigaa kaudella 2024. Kaikki ylimääräinen mediahuomio pienen seuran ympärillä on ollut heidän papereissaan vain positiivista kiinnostusta heitä kohtaan.

– Me koemme tämän mahdollisuudeksi, Niemi summaa.

Lue myös:

    Uusimmat