Ilveksen iskettävä heti raukeiden Kärppien kimppuun – ”Missä kohtaa tulee katto vastaan?”

6:36
Pääkuvan videolla Petteri Sihvonen arvioi Kärpät-Ilves-sarjaa.

Nuoren Ilveksen asettuminen runkosarjan ylivoimaista voittajaa Kärppiä vastaan jääkiekon SM-liigan puolivälierissä on asetelmiltaan koko kevään selkein: tamperelaisille on ennakkoon tarjolla vain altavastaajan ja kiusaajan roolia.

Ilves eteni Kärppien vastustajaksi pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kautta kaadettuaan tiukassa ottelusarjassa SaiPan. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen näkee tupsukorvien pelissä paljon hyvää.

– Runkosarjan lopussa Ilves pelasi sellaisia pelejä, että se oli taktisesti hyvää ja sitoutunutta. Se oli niin hyvää, että se riitti sitten SaiPaa vastaan. Pieni notkahdus tuli, mutta täytyy antaa arvo myös SaiPalle.

– Ilves löysi kuitenkin konstit nuorella joukkueella. Oli kollektiivisesti sitkeä ja sai aina painettua kaasua pelien loppupuolella, Sihvonen arvioi.

Karri Kiven johtama valmennusryhmä on onnistunut lietsomaan ryhmän koviin nousuihin, kun peliä on pitänyt kiihdyttää runkosarjassa. Paras seitsemästä -sarjassa runkosarjavoittajaa vastaan tämä joutuu nyt todella kovaan testiin.

– Missä kohtaa tulee katto vastaan, kun pelaajilla ei ole kokemusta siitä, miten väännetään pitkiä sarjoja? Toisaalta se on ollut vahvuus, joka on luonut ilvesläisen ilmeen, Sihvonen toteaa.

Ilveksen on onnistuttava käyttämään oululaisten viikon pelaamattomuus hyödykseen heti ensimmäisessä ottelussa perjantaina Raksilassa. Silloin sokki-iskussa onnistuminen on todennäköisimmillään.

Kärppien päävalmentaja Mikko Mannerin rento olemus keskiviikon ennakkotilaisuudessa huokuu rauhaa, mutta pienen pelitauon jälkeen tappamisen meininki on löydettävä nopeasti takaisin.

– Kyllä tuo viittaa siihen, että Kärpät on äärimmäisen valmis. Jotenkin mietin sitä, että mikä se pieni sudenkuoppa voi olla, niin onko se tuo suuri itsevarmuus, mikä on aivan ymmärrettävää ja inhimillistä tässä kohtaa, Sihvonen puntaroi.

3:54

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja