Karri Kiveltä kova piikki Lasse Kukkoselle Kärpät-sarjan alla – "Jokohan riittäisi?"

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi sivaltaa piikkiä Kärppien konkaripuolustaja Lasse Kukkosen suuntaan jääkiekon SM-liigan puolivälieräsarjan alla.

Kärpät on kahminut viime vuosina menestystä, kun taas Ilveksellä on ollut hiljaisempaa. Viime kauden mestarijoukkue Kärpät dominoi jälleen runkosarjaa miten tahtoi – siinä missä runkosarjakahdeksikko Ilves kairasi tiensä puolivälieriin pudotuspelien 1. kierrokselta kaadettuaan SaiPan voitoin 2–1. Kärppiä pidetäänkin ottelusarjan ylivertaisena ennakkosuosikkina, eikä Ilvekselle jätetä monissakaan ennakkoarvioissa suuremmin palaa.

Tosin vaikka Kärpät voitti Ilveksen kaikissa kauden neljässä runkosarjakohtaamisessa, kolme näistä peleistä ratkesi niukasti yhden maalin erolla.

– Meillä oli runkosarjassa hyvin tasaiset pelit. Tässä on myös kaikennäköisiä yllätyksiä lätkäuran aikana nähnyt. Meidän lähtötilanteemme on ilman muuta, että emme mene sarjaan vain osallistumaan. Mukava kevät ja se että on kiva pelata ei ketään lämmitä, Kivi sanoo MTV Urheilulle.

– Aina kun pystyy pelaamaan itsensä kahdeksan joukkoon, on olemassa mahdollisuus.

Kivi toki myöntää oululaisvastustajan suuruuden.

– Jos Kärppien hyviä puolia rupeamme luettelemaan, menee pari A4:ää saman tien. Mutta ei se ole se lähtökohta. Emme ole kuitenkaan joukkueessa liikaa menestyneet. Voimme lähteä siitä, jos sieltä kumpuaa kunnianhimo ja saamme joukkueeseen sellaisen fiiliksen, että nyt on mahdollisuus saavuttaa jotain.

Kivi tunnetaan yllätysten miehenä. Kevätaudella 2013 hän piiskasi Ässät SM-liigan jumbosijoilta hurjaan nousuun, joka huipentui sensaatiomaiseen mestaruuteen. Toissa kaudella Ilves oli hänen johdollaan vielä kuukausi ennen runkosarjan päättymistä kahdeksan pistettä playoff-viivojen alapuolella, mutta nousi lopulta pudotuspeleihin ja järkytti puolivälierissä sittemmin runkosarjaykköstä Tapparaa, joka eteni sittemmin mestariksi.

Ilves taipui Tapparalle ottelusarjassa voitoin 3–4, mutta johti sarjaa jo 3–2 ja taipui sitten kuudennessa ottelussa vasta jatkoajalla. Jymypaukku oli enemmän kuin lähellä.

Vaikka kaudet eivät ole veljiä keskenään, Kivi pystyy ammentamaan joukkueelleen noista kokemuksista viestiä: yllätys on todella mahdollinen. 

– Tietysti meidän täytyy valmennuksen kanssa saada se pelaajille myytyä. Olemme kaikki nähneet erilaisia yllätyksiä, että se on mahdollista. Silloin kun itse uskoo, kannattaa aina koittaa. Ikinä et tiedä, mitä tapahtuu – se on vain niin. En ajattele niin, että joku asia olisi selvä.

Nuorten liidereiden Ilves

Ripeisiin sunnanmuutoksiin ja aggressiiviseen paineistamiseen nojaavien joukkueiden pelaamisessa on paljon samaa, vaikka Kärpät onkin toki toteuttanut sapluunsaansa paljon tuhoisammin. Mitkä ovat Kiven mielestä Ilveksen vahvuudet?

– Joukkue on nuorten liidereidensä näköinen: Arttu Ruotsalainen, Eemeli Suomi, Teemu Rautiainen hivenen vanhempana, ja peräpäässä Oskari Laaksonen. Meillä on varmaan ollut Liigan ainoa nuorisoliidaus läpi kauden. Toivottavasti se näkyy kaikissa otteissa, just sellaisena ennakkoluulottomuutena, että hei, mekin haluamme pärjätä. 

Kivi heittää samassa yhteydessä tikaria Kärppien suuntaan nostamalla tikunnokkaan konkaripuolustaja Lasse Kukkosen. Kukkosella on lukuisien arvokisamitaliensa ohella neljä Suomen mestaruutta, yksi SM-hopea sekä kaksi -pronssia.

– Tuolla Kukkosella on noita mitaleita parikymmentä, että jokohan riittäisi. Koitetaas pistää Lasselle vähän kapuloita rattaisiin, että muutetaan suuntaa, Kivi virnistää.

Kärpät–Ilves-puolivälieräsarja käynnistyy tänään perjantaina Oulussa kello 18.30.

Lue myös:

    Uusimmat