Ilveksen hurja vire on kääntynyt orastavaksi tappioputkeksi, mutta päävalmentajan hymy ei hyydy – "Nämä ovat saattaneet olla meille siunaus"

Ilves-luotsi Jouko Myrrä tappiosta: Tulostaulu ei valehtele 3:24
Videolla Jouko Myrrän haastattelu SaiPa-ottelun jälkeen.

Ilves-luotsi Jouko Myrrän hymy ei hyydy, vaikka sarjakärki Ilves on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan sarjajumboina tuolloin majailleille Jukureille ja SaiPalle.

Ilves hävisi perjantaina jo toisessa ottelussa putkeen sarjan viimeisenä majailleelle joukkueelle, kun SaiPa kukisti tupsukorvat 2-4-lukemin. SaiPa oli kahdessa ensimmäisessä erässä vahvasti kuskin paikalla ja karkasi ottelussa 4-0-johtoon.

Päätöserässä Ilves sisuuntui, muttei onnistunut enää kääntämään ottelua itselleen.

– Pari erää näytti siltä, että meillä oli jalat jääneet Hakametsän jäähalliin. Sinne oli jäänyt myös uskallus ja omilla vahvuuksilla pelaaminen. Olimme aika kipsissä. Kolmanteen erään kaivoimme kelpo taistelun, Ilves-luotsi Jouko Myrrä summaa omiensa otteita.

Vielä reilu viikko sitten Ilves liiteli hurjassa vireessä, mutta kaksi edellistä ottelua ovat tuoneet sarjakärjelle haasteita. Ensin sarjajumbona majaillut Jukurit yllätti Ilveksen viime lauantaina, nyt oli SaiPan vuoro.

Ilves piti ottelun jälkeen pitkän palaverin, jossa pelaajatkin saivat puheenvuoronsa. Myrrä iloitsee, että joukkueessa vallitsee yhä erinomainen ilmapiiri, eikä minkäänlaista kriisiä olla tappioiden jälkeen luomassa.

– Elämässä ja peleissä tulee tappioita ja heikkoja hetkiä, mutta pysymme yhdessä. Meillä on hyvä joukkue, meidän pitää uskoa itseemme ja toisiimme. Ei tämä Ilves-juna pariin tappioon kaadu.

Vaikka huima voittokulku onkin vaihtunut nyt orastavaksi tappioputkeksi, ei Ilves aio työntää päätään pensaaseen. Myrrä pitää tappioita jopa erinomaisena opetuksena loppukautta ajatellen.

– Tappiot ja heikommatkin jaksot kuuluvat tähän jääkiekkoon. Siellä on edelleen se sama Ilves-sydän, samat nopeat jalat ja pehmeät kädet. Koitamme hakea sen työnteon ja hyvän kaveria kannustavan ilmapiirin kautta. Ei meillä ole tässä mitään hävettävää.

– Minulla on erittäin luottavainen mieli tuosta joukkueesta. Pikemminkin nämä pari tappiota ovat saattaneet jopa olla meille siunaus.

Lue myös:

    Uusimmat