HPK murskasi HIFK:n Hämeenlinnassa, Eric Perrin kyynelehti Jyväskylässä – taistelu pudotuspelisijoista tiivistyi entisestään

Hämeenlinnan Pallokerho otti tärkeän askeleen kohti suoraa puolivälieräpaikkaa SM-liigassa, kun se voitti Helsingin IFK:n 5-2-lukemin.

HPK nousi voittonsa ansiosta sarjassa viidenneksi. HIFK jatkaa seitsemäntenä ja on pisteen päässä suorasta puolivälieräpaikasta.

Ottelu oli avauserän jälkeen 1-1-tasatilanteessa, mutta HPK nykäisi toisessa erässä 4-1-johdon, kun Petteri Nikkilä, Jere Innala sekä Miro Karjalainen onnistuivat maalinteossa.

Toisessa erässä tunteetkin myös kuumenivat, kun kaukalossa olleilla jokaisella pelaajalla oli oma painikaveri.

IFK:n Juhani Tyrväinen teki päätöserässä 2-4-kavennusmaalin, mutta Niklas Friman teki HPK:lle 5-2-maalin.

Oulun Kärpät jatkoi voittojen tiellä SM-liigassa, kun se nousi maalin tappioasemasta 4-1-voittoon asti JYPiä vastaan Jyväskylässä.

Ottelu oli JYP-hyökkääjän Eric Perrinin uran viimeinen runkosarjan kotiottelu. Perrin kiitti jyväskyläläisyleisöä ottelun jälkeen ja hänen kasvoilleen putoili kyyneleitä.

JYP johti ottelua avauserän jälkeen 1-0-lukemin, mutta Kärpät mätti kolme maalia toisessa erässä. Ensin osui Jussi Jokinen, sitten Michal Kristof ja hetkeä myöhemmin oli Nicklas Lasun vuoro onnistua.

Atte Ohtamaa laukoi vielä päätöserässä Kärpille 4-1-maalin. JYPille tappio tarkoitti sitä, että taistelu viimeisestä pudotuspelisijasta käy kiivaana. Sport on enää vain viiden pisteen päässä.

Sport järjesti huiman nousun SM-liigassa, kun se voitti sarjajumbo Porin Ässät 4-3-lukemin Vaasassa.

Voittonsa myötä Sport nousi viiden pisteen päähän sarjassa viimeisellä pudotuspelisijalla, eli 10. sijalla olevasta JYPistä.

Ässät johti ottelua toisessa erässä parhaimmillaan 3-1-lukemin, mutta Sport nousi tasoihin ja meni ohi päätöserässä.

Ensin Tony Sund muutti lukemiksi 2-3, sitten Miro Lehtimäki tehtaili tasoitusmaalin ja minuuttia myöhemmin Valentin Claireaux teki 4-3-johtomaalin.

Pelicans otti jo neljännen peräkkäisen voiton SM-liigassa, kun se kukisti Tampereen Ilveksen 2-0-lukemin Lahdessa.

Voittonsa ansiosta Pelicans nousi vain kahden pisteen päähän sarjassa kolmantena olevasta Turun Palloseurasta.

Pelicans ratkaisi ottelun toisessa erässä, kun Jesse Ylönen ja Jesse Mankinen onnistuivat maalinteossa.

Tampereen Tappara jatkoi voittojen tiellä SM-liigassa, kun se voitti KooKoon 4-2-lukemin Kouvolassa.

Voittonsa myötä Tappara vankisteli asemiaan sarjan toisella sijalla. Voitto oli Tapparalle kolmas putkeen SM-liigassa.

KooKoo meni 1-0-johtoon Malte Strömwallin osumalla, joka nousi sarjan pistepörssin kärkisijalle. Tappara nousi kuitenkin erän aikana vielä tasoihin Tomas Zaborskyn maalilla.

Ottelun päätöserässä Tappara mätti KooKoon verkkoon kolme maalia, kun Juhani Jasu, Anton Levtchi sekä Valtteri Kemiläinen onnistuivat maalinteossa.

Mikko Virtanen teki vielä KooKoolle 2-4-kavennusmaalin.