Mainos

Iltalehti sai JSN:lta vapauttavan päätöksen Jokela-uutisesta

Iltalehti on saanut Julkisen sanan neuvostolta (JSN) vapauttavan päätöksen Jokelan koulusurmia koskevasta uutisesta.

Iltalehti kertoi 16. heinäkuuta Jokelan koulusurmaajan Pekka-Eric Auvisen isän netin keskustelupalstalle kirjoittamista viesteistä.

Asiasta JSN:oon kannellut keskustelupalstan moderaattori eli nettikeskustelun valvoja katsoi, että isä ei ollut antanut Iltalehdelle haastattelua tai lupaa kommenttiensa käyttämiseen. Kantelun mukaan Auvisen isä oli vain luullut purkaneensa tuntojaan keskustelupalstalla ystäviensä seurassa. Auvisen isä kirjoitti viestit nimimerkillä Muusikoiden.net sivustolle, jolla on noin 40 000 aktiivista käyttäjää.

Iltalehden päätoimittaja Kari Kivelä perusteli isän viestien julkaisua niiden uutisarvolla ja sillä, että lehden kirjoituksessa ei julkaistu erityisen arkaluontoisia kirjoittajan yksityiselämään liittyviä tietoja. Kivelän mukaan ratkaisevaa oli myös se, että kirjoittaja julkaisi tekstit nimimerkillä, oma-aloitteisesti sekä kaikille avoimella keskustelufoorumilla.

Myös JSN oli sitä mieltä, että Iltalehden uutisessa ei ollut arkaluonteisia seikkoja, koska kirjoittaja itse oli päättänyt tekstin julkaisemisesta internetissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.