Mainos

ILO: Naisten asema työmarkkinoilla yhä miehiä huonompi

Naisten asema työmarkkinoilla on edelleen miehiä kehnompi. Sukupuolten välinen palkkakuilu on kuitenkin pienentymässä - tosin hitaasti. Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää.

Naiset näkyvät työvoimatilastoissa numeroina aiempaa vahvemmin, mutta edelleen he saavat miehiä vähemmän palkkaa. Naiset ovat myös miehiä alemmin koulutettuja ja joutuvat todennäköisemmin irtisanotuksi, selviää Kansainvälisen työjärjestön ILO:n julkaisemasta raportista.

- Ihan liian moni nainen on jumissa kehnoimmin palkatuilla aloilla, eikä heillä ole kunnollista taloudellista, sosiaalista ja laillista turvaa, ILO:n pääjohtaja Juan Somavia sanoi.

Raportin mukaan viime vuonna maailmassa työmarkkinoilla oli 1,2 miljardia naista yhteensä 2,9 miljardista työntekijästä. Naisten työttömyysaste oli kuitenkin korkeampi kuin koskaan aiemmin, viime vuonna työttömänä oli noin 81,8 miljoonaa naista.

Monilla aloilla naiset saavat samasta työstä pienempää palkkaa kuin miehet, ILO:n mukaan näin tapahtuu jopa naisvaltaisilla aloilla. Järjestön mukaan globalisaatio on pienentämässä sukupuolten välistä palkkakuilua, mutta muutos tapahtuu silti hitaasti.

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.