Mainos

Ilmaisku surmasi Irakissa

Yksi ihminen sai surmansa ja 22 haavoittui Yhdysvaltain ja Britannian ilmaiskussa Etelä-Irakissa tänään, kertoi Irakin sotilasedustaja maan virallisen uutistoimiston INA:n mukaan.

Sotilasedustajan mukaan koneet tulivat Kuwaitista ja tekivät 36 hyökkäystä siviilikohteisiin Waqitin ja Qadissiyan maakunnissa.

Yhdysvaltain sotilastiedotteen mukaan koneet iskivät täsmäasein Etelä-Irakin lentokieltoalueella oleviin ilmapuolustuksen viestikohteisiin, koska Irak on toistuvasti yrittänyt pudottaa lentokieltoa valvovia lännen koneita.

Kuluneen vuosikymmenen aikana on sattunut satoja tällaisia välikohtauksia Pohjois- ja Etelä-Irakin lentokieltoalueilla, joista länsiliittouma päätti vuoden 1991 Persianlahden sodan jälkeen kurdien ja shiamuslimien suojelemiseksi Irakin hallituksen joukkojen mahdollisilta iskuilta.

Välikohtaukset ovat selvästi lisääntyneet viime aikoina, mikä on johtanut arvailuihin Yhdysvaltain mahdollisista aikeista hyökätä Irakiin presidentti Saddam Husseinin syrjäyttämiseksi. Irakilla on maailman toiseksi suurimmat öljyvarat, ja Yhdysvallat syyttää Irakia joukkotuhoaseiden rakentamisesta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.