Ilmainen lataaminen Lidleissä loppuu pikavauhdilla – maksutapa vaikuttaa hintaan: "Halusimme vastata toiveeseen"

Antti vaihtoi Teslaan ja säästää vuodessa tuhansia euroja 2:54
Antti vaihtoi polttomoottoriauton sähköautoon ja kertoo säästävänsä tuhansia euroja vuodessa. MTV Uutiset Live haastatteli Anttia vantaalaisen Lidlin latauspisteellä syyskuussa.

Kerroimme hiljattain, kuinka sähköautojen ilmaiset latausmahdollisuudet ovat käymässä vähiin. Yksi viimeisistä ilmaisen latauksen tarjoajista on ollut Lidl, mutta tänään tiistaina yhtiö tiedotti, että latureiden käyttö muuttuu heilläkin maksulliseksi.

Lidl muuttaa sähköautojen lataamisen maksulliseksi palveluksi tiistaista 22. marraskuuta alkaen. Lataus on ollut yhtiön asiakkaille ilmaista vuodesta 2018, mutta latureita ovat käyttäneet myös sähköautoilijat, jotka eivät ole todellisuudessa olleet Lidlin asiakkaita.

– Meiltä on toivottu sitä, että lataus olisi ensisijaisesti asiakkaidemme käytössä. Halusimme vastata tähän toiveeseen, Lidlin kiinteistöpäällikkö Arttu Puhakka kertoo tiedotteessa.

Vielä syyskuussa Puhakka kertoi MTV Uutisille, ettei yhtiöllä ole toistaiseksi suunnitelmia muuttaa latausta maksulliseksi. Jo aiemmin Lidl luopui ilmaisen lataamisen tarjoamisesta esimerkiksi Saksassa.

Omalla sovelluksella halvin hinta

Lidl suosittelee maksamaan latauksen Lidl Plus -mobiilisovelluksella, jonka kautta hinta tulee olemaan edullisin. Vaihtoehtoisesti maksun voi hoitaa kertaluonteisesti myös verkkosivuston kautta tai sähköautojen lataussovelluksilla.

Puhakan mukaan tavoitteena on tarjota Suomen halvinta maksullista latausta. Hinnat julkaistaan ensi viikolla samalla, kun laturit muuttuvat maksullisiksi. Veloitus on kWh-perusteinen eli asiakas maksaa ladatun energian määrästä, eikä esimerkiksi laturilla seistyistä minuuteista.

Lidl on laskenut latureidensa tehoa tänä vuonna kahdesti varmistaakseen, että sähköä riittää myymälöiden tärkeimpiin toimintoihin. Maksullisuuden myötä pikalatureiden latausteho palautuu takaisin normaalitasolle 50 kilowattiin. Peruslatauksen teho on jatkossakin 22 kilowattia.

Ikea ilmoitti lokakuun lopulla niin ikään luopuvansa ilmaisen lataamisen tarjoamisesta. Viime vuonna laturinsa muutti maksullisiksi S-ryhmän ABC-lataus.

Tukkivatko hybridikuskit ilmaiset laturit?

MTV Uutiset Live haastatteli syyskuussa sähköautolla ajavaa Anttia, joka oli saanut Teslansa maksuttomaan lataukseen asioidessaan Vantaan Variston Lidlissä.

– Sellainen käsitys on, että jos on ilmainen paikka, niin plugarit [ladattavat hybridit] ovat vieneet ne kaikki aina. Sehän tottakai kismittää tällaista oikeaa sähköautoilijaa. Voisivat käydä vaikka tankkaamassa bensaa ja ajelisivat sillä, Antti virnuili.

Voit katsoa Antin haastattelun artikkelin yläpuolella olevalta videolta.

Lähde: Lidl

Lue myös:

    Uusimmat