Sähköauton lataaminen Lidlissä hidastui entisestään – "On alettu puhua kapasiteetin riittävyydestä"

Antti vaihtoi Teslaan ja säästää vuodessa tuhansia euroja 2:54
Mikä Lidlissä lataamisessa ärsyttää "oikeaa" sähköautoilijaa?

Auton lataaminen on Lidleissä taas aiempaa hitaampaa, sillä latureiden tehoa on jälleen pudotettu.

Päivittäistavaraketju Lidl on pudottanut myymälöidensä yhteydessä olevien sähköautojen latauspisteiden latausnopeutta. Uusi tämänhetkinen maksimilatausteho on 20 kilowattia.

Lidlin kiinteistöpäällikkö Arttu Puhakka kertoo MTV Uutisille, että aluksi latausnopeutta pudotettiin kesähelteillä 50 kilowatista 30 kilowattiin.

– Halusimme varmistaa myymälöille riittävän sähkönsaannin. Sittemmin on laajasti alettu puhua sähkökapasiteetin riittävyydestä tulevana talvena. Lataustehoa on alennettu tilapäisesti, jotta voimme taata myymälöiden sähkön saannin, Puhakka sanoo.

Puhakan mukaan myymälöissä sähköä kuluu erityisesti kylmälaitteisiin sekä muihin myymälän välttämättömiin toimintoihin. Hän korostaa, että latausnopeuden pudottaminen on vain yksi toimenpide muiden joukossa.

– Olemme esimerkiksi laskeneet toimipisteissämme lämpötilaa, optimoineet valaistusta myymälässä sekä kytkeneet juomahyllyt pois päältä, hän luettelee.

Osa asiakkaista haluaisi latauksen maksulliseksi

Lidlin laturit on tarkoitettu asiakkaiden käyttöön. Lataamisesta ei toistaiseksi aiota periä maksua, vaikka muualla Euroopassa näin onkin jo päätetty tehdä. 

– Meillä on tiedossa, että lataus muuttuu Saksan Lidleissä pian maksulliseksi. Seuraamme kokemuksia tästä mielenkiinnolla, Puhakka totesi MTV Uutisille syyskuussa.

Lidl on yksi harvoista toimijoista, joka yhä tarjoaa asiakkailleen ilmaisia latureita. Aiemmin tällä viikolla uutisoitiin, että huonekalujätti Ikea muuttaa maksuttomat laturinsa maksullisiksi.

Osa Lidlin asiakkaista on kuitenkin toivonut, että ilmainen lataus jäisi historiaan.

– Osa käyttäjistä toivoo, että lataaminen olisi maksullista tai sidottua kaupassa asiointiin, jotta lataamaan pääsisi helpommin, Puhakka kertoi viime kuussa.

MTV Uutiset Live haastatteli syyskuussa sähköautolla ajavaa Anttia, joka oli saanut Teslansa maksuttomaan lataukseen asioidessaan Vantaan Variston Lidlissä.

– Sellainen käsitys on, että jos on ilmainen paikka, niin plugarit [ladattavat hybridit] ovat vieneet ne kaikki aina. Sehän tottakai kismittää tällaista oikeaa sähköautoilijaa. Voisivat käydä vaikka tankkaamassa bensaa ja ajelisivat sillä, Antti virnuili.

Voit katsoa Antin haastattelun artikkelin yläpuolella olevalta videolta.

Tuntuvia satsauksia latausverkostoon

Lidl on investoimassa latausverkostoonsa lähivuosina merkittävästi. Esimerkiksi pikalatureita nousee kaikkien omissa kiinteistöissä toimivien uusien myymälöiden yhteyteen.

– Tavoitteena on, että kaikkien omien kiinteistöjemme parkkipaikoilta löytyy latauspiste vuoden 2024 loppuun mennessä, Puhakka kertoi MTV Uutisille syyskuussa.

Lidlin latureiden hidastumisesta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat