Pitkään kateissa olleen miehen ruumis löytyi kerrostalon kellarista Seinäjoella: Poliisi tutkii murhaa – kuka pyrki miehen ovelle marraskuisena yönä? 

Seinäjoella on seitsemän kuukauden ajan tutkittu henkirikosta, jonka tekijä on yhä vapaana. Poliisi ilmoitti tänään, että marraskuussa kadonneen miehen ruumis on löytynyt asutun kerrostalon kellaritiloista.

Viimeinen varma havainto 40-vuotiaasta Kai-Pekka Savolaisesta tehtiin 28. marraskuuta hänen kotipihassaan Seinäjoella. Maanantaina poliisi tiedotti, että kadonneen henkilön ruumis on löytynyt. Käynnissä on murhatutkinta.

Tutkinnanjohtaja Juha Järvelinin mukaan poliisi epäilee Savolaisen joutuneen surmatuksi 28.–29. marraskuuta 2020 välisenä aikana.

Poliisi ei tässä vaiheessa tutkintaa paljasta, kuinka tieto ruumiin löytymisestä tavoitti virkavallan vai löysikö poliisi ruumiin itse. Ruumis löytyi Seinäjoen Kasperin alueella sijaitsevasta kerrostalosta.

– Taustalla oli poliisityötä ja yleisövihje. En lähde tarkemmin erittelemään, Järvelin toteaa.

Ruumiin löytymisen jälkeen rikosnimike koveni

Poliisin aiemmissa tiedotteissa ilmoitettu Savolaisen kotiosoite Urpuviita 2 sijaitsee niin ikään Kasperin kaupunginosan alueella. Tutkinnanjohtaja ei kommentoi, löytyikö ruumis nimenomaisesti kyseisestä kotitalosta.

Aiemmin poliisi epäili tapauksessa tappoa, mutta ruumiin löytymisen jälkeen rikosnimike koveni murhaksi. Rikosnimike viittaa erityisen julmaan tai raakaan ja suunnitelmalliseen tekotapaan. Järvelinin mukaan poliisilla on syytä epäillä, että kuolema on johtunut voimakkaasta ulkoisesta väkivallasta.

Tutkinnanjohtaja pitää toistaiseksi omana tietonaan myös sen, millaisesta kellaritilasta ruumis löytyi ja epäileekö poliisi surman tapahtuneen samassa tilassa, vai onko ruumis kuljetettu sinne myöhemmin.

Tekijä vapaalla jalalla

Poliisi on tutkinut tapausta joulukuusta saakka. Järvelinin mukaan poliisilla on ollut epäiltyjä kiinniotettuina, mutta ketään ei toistaiseksi ole ollut vangittuna. Järvelin ei kommentoi epäiltyjen mahdollista lukumäärää.

Savolainen oli perheetön mies, joka tutkinnanjohtajan mukaan eli varsin tavallisen oloista keski-ikäisen miehen elämää. Poliisin tiedossa ei näin ollen ole esimerkiksi järjestäytyneeseen rikollisuuteen viittaavia tekijöitä. 

– Kyseessä on vakava rikosepäily ja tutkittavaa on vielä paljon. Kaipaamme yhä havaintoja katoamisen ajalta marraskuun lopusta. Toivon, että ihmiset ottaisivat matalalla kynnyksellä yhteyttä poliisiin, jos heidän mielessään on jotakin kiintoisaa, tutkinnanjohtaja sanoo.

Poliisi toivoo siis edelleen havaintoja Seinäjoen Kasperin alueelta Kai-Pekka Savolaisen liikkeistä tai hänen seurassaan liikkuneista ihmistä, oudoista kulkijoista tai muista erikoisista tapahtumista marraskuun viimeiseltä viikonlopulta. 

Kuka pyrki sisään?

Poliisi kaipasi jo aiemmin vihjeitä mieshenkilöstä, joka pyysi 28. marraskuuta iltayöstä Savolaisen naapuria avaamaan kerrostalon ulko-oven.

Mies olisi halunnut päästä sisälle Savolaisen asuntoon osoitteessa Urpuviita 2, mutta naapuri ei kuitenkaan suostunut pyyntöön.

– Tätä miestä ei ole edelleenkään tavoitettu. Olisi toivottavaa, että hän ottaisi yhteyttä, Järvelin sanoo.

Vihjeistä voi kertoa numeroon 0295 447 325 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja