Ilkka Kanerva pitää yllättävänä, että Iran teki iskun itse, oliko tarkoituskin ampua vain varoituslaukauksia? – "Yleensä liittolaiset tekevät likaisen työn"

Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan Iran laukaisi eilen yli kymmenen ballistista ohjusta Yhdysvaltojen armeijaa ja liittouman joukkoja vastaan Irakissa 1:49
Tämä uutisjuttu tiivistää yön tapahtumat – Iran laukaisi ballistisia ohjuksia eilen yöllä.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) pitää yllättävänä sitä, että Iran teki iskun itse eikä käyttänyt liittolaisiaan iskun tekemiseen. Kanerva sanoo STT:lle, että Iran on viime vuosina käyttänyt likaisen työn tekemiseen liittolaismaidensa sotilaallisia tai puolisotilaallisia joukkoja.

Iran ampui yön aikana 22 ohjusta kohti kahta Irakissa sijaitsevaa amerikkalaisjohtoisen liittouman käyttämää tukikohtaa. MTV Uutiset seuraa tilanteen kehittymistä täällä.

Toisena yllättävänä piirteenä Kanerva pitää sitä, että iskut eivät näyttäneet aiheuttavan tuhoja eikä kuolonuhreja ole tullut. Kanerva sanoo, että tästä herää kysymys, oliko Iranin tarkoituskin antaa vain varoituslaukauksia.

Muutoin Kanerva arvioi, että isku oli ennakoitavissa.

 

Lue myös:

    Uusimmat