Mainos

Ilkivaltainen paukuttelu ongelma ennen aattoa

Räjähdeasetuksen mukaan ilotulitteita saa ampua vain uudenvuoden aattona iltakuudesta seuraavaan aamuun kello kuuteen. Tämän ulkopuolella paukuttelusta ja rakettien lähettämisestä voi seurata lievimmässä tapauksessa huomautus tai sakkoja.

Ilmoitukset ilkivaltaisesta paukuttelusta ovat olleet jumittamassa hätäkeskusten päivystystä etenkin pääkaupunkiseudulla, mutta myös itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla.

Viranomaiset muistuttavat, että ilotulitteiden käyttö on räjähdeasetuksen mukaan sallittua vain uudenvuoden aattona iltakuudesta uudenvuoden päivän aamukuuteen. Ilotulitteita ei myöskään saa myydä tai antaa alle 18-vuotiaille.

Ilotulitteiden myynti alkoi vasta joulunpyhien jälkeen, mutta lauantaihin mennessä poliisille ja hätäkeskuksiin oli tehty lukuisia ilmoituksia paukuttelusta.

Räjähdeasetuksen salliman ajan ulkopuolella paukuttelusta ja rakettien lähettämisestä voi seurata lievimmässä tapauksessa huomautus tai sakkoja. Jos ilotulitteet ovat aiheuttaneet vahinkoja, siitä seuraa rikosilmoitus ja sen jälkeen vielä aiheuttajalle sakkoja ja korvauksia maksettavaksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.