Mainos

Ilaskivi kyselee taas Kesko-kaupoista

EU-parlamentaarikko Raimo Ilaskivi esittää EU-komissiolle kirjallisen kysymyksen Kesko-Tuko-kaupan tutkimuksista. Tänään jättämässään kysymyksessä Ilaskivi haluaa tietää rikottiinko komission mielestä jääviyskäytäntöä, kun Tuko-kaupan tutkimuksiin osallistui suomalainen Kilpailuviraston palveluksessa oleva juristi.

Kilpailuvirasto pyysi komissiota tutkimaan kaupan. Ilaskivi kysyy myös aikooko komissio ryhtyä toimiin jääviyssääntöjen täsmentämiseksi. Kilpailukomissaari Karel van Miert puhui viime viikolla Tuko-kaupan tutkimuksista televisiohaastattelussa, eikä pitänyt suomalaisjuristin osallistumista mitenkään ongelmallisena.

Ilaskivi kirjoitti joulukuussa samasta aiheesta avoimen kirjeen komission puheenjohtaja Jacques Santerille, mutta ei ole saanut siihen vastausta. Kirjallisiin kysymyksiin komission on vastattava, vastaukset ovat tosin yleensä noin puolen sivun mittaisia ja melko ylimalkaisia.

Muutamat EU-parlamentin jäsenet tekevät useita kymmeniä kirjallisia kysymyksiä kuussa, mutta suomalaisedustajat eivät ole yltyneet yhtä tuotteliaiksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.