IL: Ylinopeussyyte kaatui oikeudessa – kuskilla gps-video poliisin sanaa vastaan

Syytteet liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ovat kaatuneet Pirkanmaan käräjäoikeudessa, kertoo Iltalehti.

Syyttäjän mukaan henkilöautoilija oli viime kesäkuussa ajanut ylinopeutta 50:n rajoitusalueella 87 kilometrin tuntinopeudella. Vastaajan mukaan nopeus oli kuitenkin mitattu 80:n rajoitusalueella, kun hän oli juuri kiihdyttänyt vauhtiaan rajoituksen muututtua tiellä, Iltalehti kirjoittaa.

Todistaja, vanhempi konstaapeli kertoi Iltalehden mukaan oikeudessa, että auto oli selkeästi 50:n rajoitusalueella. Tämä varmistettiin jälkeenpäin kartan avulla ja myös poliisipartion voimin, joka oli käynyt tarkastamassa tapahtumapaikan, sillä tutka ei anna gps-leimaa.

Vastaaja toimitti todisteeksi valokuvia, kuvakaappauksia, gps-videoita ja muita videoita, joiden perusteella oikeus katsoi Iltalehden mukaan, että syyllisyydestä jäi varteenotettava epäilys.

Tapaus sattui viime kesäkuussa vastaajan ollessa perheensä kanssa matkalla Lempäälään. Vastaaja kertoi oikeudessa kiistäneensä ylinopeuden jo heti tuolloin ja pyytäneensä saada nähdä tutkasta mitatun nopeuden, jota poliisi ei kuitenkaan näyttänyt hänelle, Iltalehti kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat