Mainos

IL: Tähtien rahoittama lentoyhtiö vaikeuksissa, koska kassasta hävinnyt satoja tuhansia

Iltalehden mukaan erityistilintarkastus on paljastanut useiden satojen tuhansien eurojen epäselvyydet Go! Aviation - lentoyhtiön perustajan ja entisen toimitusjohtajan Jorma Karion lähipiirilaskutuksessa. Lehden mukaan poliisi tutkii hänen toimiaan.

Lentoyhtiö käynnisteli toimintaansa kesällä suuren julkisuuden saattelemana. Heinäkuussa kerrottiin, että NHL- ja F1-tähtien rahoittama suomalainen lentoyhtiö aikoo laajentaa nopeasti yli 30 maahan. 

Savon Sanomat uutisoi eilen, että Trafi on perunut yhtiön lentoluvan, koska yhtiö ei ole saanut konetta. Iltalehden mukaan kone puuttuu, koska rahat ovat menneet muuhun tarkoitukseen.

Länsi-Uudenmaan poliisi vahvistaa Iltalehdelle, että esitutkinta on käynnistetty, mutta on vaitonainen tutkinnasta ja rikosnimikkeistä.

IL:n tietojen mukaan epäilyt alkoivat herätä yhtiön johtoryhmässä viime kevättalvella. Yhtiöön tuli sijoittajien rahaa, mutta sitä olisi koko ajan tarvittu yhä lisää. Yhtiön pankkitilin tunnukset olivat sen perustajan, toimitusjohtajan ja samalla hallituksen puheenjohtajan Jorma Karion hallussa, eikä muu johto päässyt niihin käsiksi. 

Kun tileihin viimein päästiin käsiksi, huomattiin, että vähintään useita kymmeniä tuhansia euroja oli siirretty laskutuksena Karion ja hänen lähipiirinsä yhtiöille muun muassa konsultointi- ja hallinnointipalkkioina, kertoo Iltalehti. Muu johto ei tiennyt mistä oikeasti oli laskutettu.

Kario siirtyi elokuussa toimitusjohtajan paikalta pelkäksi omistajaksi. 

Yhtiön taustalla tähtiä

Yhtiön vaikeuksista eilen uutisoineelle Savon Sanomille Kario kommentoi, ettei koneen hankinnassa ole ongelmaa.

– Ei tässä ole mitään ongelmaa. Meille on tulossa joulukuussa kaksi konetta. Meillä on ollut vain hankaluuksia leasing-yhtiön kanssa, Jorma Kario kommentoi Savon Sanomille.

Go!Aviationin ovat perustaneet Jorma Karion kanssa lentotoiminnasta vastaava johtaja Roope Kekäläinen. Yhtiön rahoittajiin kuuluvat muun muassa ex- f1-kuljettaja Mika Salo ja ex-NHL-kiekkoilija Kimmo Timonen.

Yhtiön liikeideana on myydä yrityksille ja liikematkustajillekuukausikortteja muutaman tuhannen euron hintaan. Kesällä yhtiö kertoi, että toistakymmentä yritystä on ostanut kortin. Lennot piti aloittaa 8-paikkaisella Pilatus PC12NG -koneella, mutta toiminnan aloitus on lykkääntynyt toistuvasti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.