Mainos

SS: Trafi perui tähtien rahoittaman suomalaisyhtiön lentoluvan – "Edellytetään, että on käytettävissä lentokone"

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on perunut uudentyyppistä lentotoimintaa suunnitelleen lentoyhiö Go! Aviation Oy:n lentotoimintaluvan, kertoo Savon Sanomat.

Lupa peruttiin marraskuun alussa ja liikennelupa jo elokuussa.

– Lentotoimintalupaan edellytetään, että on käytettävissä lentokone. Sellaista yhtiöllä ei ole, sanoo Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu lehdelle.

Yhtiön liikeideana on myydä yrityksille ja liikematkustajillekuukausikortteja muutaman tuhannen euron hintaan. Kesällä yhtiö kertoi, että toistakymmentä yritystä on ostanut kortin. Lennot piti aloittaa 8-paikkaisella Pilatus PC12NG -koneella, mutta toiminnan aloitus on lykkääntynyt toistuvasti.

– Ei tässä ole mitään ongelmaa. Meille on tulossa joulukuussa kaksi konetta. Meillä on ollut vain hankaluuksia leasing-yhtiön kanssa, kertoo yhtiöstä Jorma Kario lehdelle.

Kario siirtyi elokuussa toimitusjohtajan paikalta pelkäksi omistajaksi. Toimitusjohtajan paikalle siirtyi operatiivinen johtaja Riikka Oksanen, jonka työsuhde kuitenkin päättyi marraskuun alussa. Kaupparekisterin mukaan Go! Aviationilla ei siis ole lehden mukaan tällä hetkellä toimitusjohtajaa.

Lisäksi lehti kertoo, että kaupparekisterin mukaan Kario on toimitusjohtajana ja hallituksen ainoana jäsenenä Just4U Personal Training -nimisessä yhtiössä, jolla on 130 merkintää maksuhäiriöistä. Verottaja velkoo yhtiöltä yhteensä lähes 110 000 euroa.

Go!Aviationin ovat perustaneet, lentotoiminnasta vastaava johtaja Roope Kekäläinen ja Jorma Kario. Yhtiön rahoittajiin kuuluvat muun muassa ex- f1-kuljettaja Mika Salo ja ex-NHL-kiekkoilija Kimmo Timonen.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.