Mainos

Vaateketju Seppälää haetaan konkurssiin

Vaateketju Seppälää haetaan konkurssiin. Helsingin käräjäoikeudesta vahvistetaan STT:lle, että konkurssihakemus on jätetty käräjäoikeudelle viime perjantaina.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Taloussanomat, jonka mukaan konkurssihakemuksen on jättänyt Verohallinto.

Huhtikuussa samainen käräjäoikeus hyväksyi Seppälä Oy:n ja sen tytäryhtiö Seppälä Finlandin yrityssaneerauksen. Saneeraustarve perustui uhkaavaan maksukyvyttömyyteen. Yhtiön liiketoiminta on ollut useamman vuoden ajan tappiollista.

– Olemme yrittäneet saada rahoituksen järjestettyä, mutta maksuvalmiutemme on niin heikko, että tällä haetaan meidän toimintamme tasapainottamista, Seppälän omistaja ja toimitusjohtaja Eveliina Melentjeff sanoi STT:lle huhtikuussa.

Saneerauksen yhteydessä Seppälän myymäläverkosto oli tarkoitus karsia puoleen ja henkilöstöä vähentää. Saneerauksen alkaessa Seppälällä oli 78 myymälää ja kaikkiaan noin 430 työntekijää. Seppälän sivujen mukaan maanantaina myymälöitä oli Suomessa 57.

Perinteinen vaateketju suomalaisessa katukuvassa

Seppälän toimitusjohtaja kommentoi STT:lle huhtikuussa, että syitä perinteisen vaateketjun alamäelle on useita.

– Kilpailu on kasvanut, mutta muotikauppa ei ole useaan vuoteen kasvanut. Meidän brändityö ei ehkä ole ollut ihan ajan tasalla, emme ole uudistuneet sitä vauhtia, mitä olisi pitänyt.

Seppälä on ollut osa suomalaista katukuvaa jo vuosikymmeniä. Vaateketju syntyi vuonna 1930. Tuolloin Edvard Seppälä avasi Kouvolaan liikkeen, jonka nimi oli Vaatetus ja Lyhyttavaraliike Velj. Seppälä.

Nykyinen Seppälä siirtyi Melentjeffille ja hänen miehelleen Stockmannilta vuonna 2015. Stockmann-konserni puolestaan oli ostanut Seppälän vuonna 1988. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.