Mainos

Anttilan pääluottamusmies: Konkurssi on shokkiratkaisu, joka johtanee 1500 hengen irtisanomisiin

1:45

Anttila on kertonut tiedotteessaan, että tavarataloketju on asetettu konkurssiin. Tavaratalon pääluottamusmies Kai Vauhkala luonnehtii päätöstä shokkiratkaisuksi, sillä hän uskalsi odottaa käynnissä olevista yt-neuvotteluiden päättyvät kahdenksan Kodin 1 -tavaratalon sulkemiseen. Nyt edessä ovat jätti-irtisanomiset. 

Anttilan pääluottamusmies Kai Vauhkala sanoo, että kun Anttilan henkilöstöpäällikkö soitti hänelle kesken loman, hän tiesi, ettei tiedossa ollut mitään hyvää.

– Aika shokkiratkaisu. Tämä tuli kesken yt-neuvotteluprosessin. Ilmeisesti tilanne on ollut niin paha, ettei olla nähty muuta ulospääsyä tilanteesta.

Vauhkala sanoo, että Anttilalla oli edelleen käynnissä Kodin 1 -tavarataloa koskevat yt-neuvottelut. Neuvotteluiden oli määrä jatkua aina 29.7. saakka.

Yt-tiedotteessaan Anttila kertoi vielä kesäkuussa, että yhtiö aikoo "arvioida uudelleen Kodin 1 -tavaratalojen toimintaa" ja jatkossa keskittyä kehittämään vain Anttila-tavaratalojen ja sen verkkokaupan toimintaa.

– Se, että Anttila on haettu konkurssiin on ainoa asia, mitä tiedämme. Nyt vain odotamme tietoja, että mitä jatkossa seuraa.

1500 henkilöä uhkaa potkut

Anttilan verkkosivujen mukaan tavaratalot työllistävät 1500 anttilalaista. Vauhkala uskoo, että tavarataloketjulla on edessään jätti-irtisanomiset. 

– Todennäköisesti kaikki [työt] jossain aikataulussa loppuvat. Nyt ei tiedetä yhtään, millaiset irtisanomisajat konkurssipesänhoitaja haluaa.

Vauhkola sanoi, että yt-neuvotteluissa oli odotettavissa, että Suomessa olevat kahdeksan tappiollista Kodin 1 -tavarataloa suljettaisiin. 

– Se ei ilmeisesti omistajille riittänyt, Vauhkala toteaa. 

Kahdeksan Kodin 1 -tavaratalon lisäksi sillä on 23 Anttila-tavarataloa ympäri Suomea.

Yhtiön tiedotteessa sanotaan, että tervehdyttämistoimenpiteistä huolimatta yhtiö ei ole kyennyt saamaan toiminnalleen lisärahoitusta.  

Vielä epäselvää, miten tavarasta luovutaan

Vauhkalan mukaan täytyy myös selvittää, että kuinka moni Anttila jatkaa konkurssipesän omaisuuden myyntiä.

– Tavaraahan taloissa ja varastossa on. Vielä en osaa sanoa yhtään, millä aikataululla varastot myydään pois.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.