Mainos

IL: Sairaalatarvikkeiden myyjät kestitsevät lääkäreitä tuhansien eurojen illallisilla

Sairaalatarvikkeiden myyjät kestitsevät lääkäreitä illallisilla ja alkoholijuomilla.

Iltalehti on saanut nähtäväkseen matkalaskuja, josta selviää joidenkin sairaalatarvikkeita myyvien yritysten lääkäreille järjestämiä kestityksiä.  Laskut paljastavat, että niissä on jopa tuhansien eurojen illallisia ja laskettelukeskuksessa lääkäreille ostettuja alkoholijuomia.

Kestittämisen tarkoituksena on saada verovaroilla hankintoja tekevät lääkärit suosimaan tietyn yrityksen tuotteita.

Lääkeyhtiöiden lääkäreille maksamat koulutukset ovat nykyään tarkan valvonnan kohteena. Sairaalatarvikkeiden, kuten proteesien, kumihanskojen ja muiden tarvikkeiden myyjät kestitsevät kuitenkin lääkäreitä lääkeyrityksiä vapaammin. Sairaalatarvikkeita myyvillä yrityksillä ei ole samalaista omavalvontaa kuin lääkeyrityksillä.

Lääkäriliiton asiantuntija Lauri Vuorenkoski korostaa, että lääke- ja sairaalatarvikeyrityksiä koskevat samat ohjeet. Liiton ohjeiden mukaan lääkäri voi osallistua kaupallisen yrityksen tilaisuuteen, jos tilaisuuden päätarkoitus on ammatillisen informaation vaihtoa. Pääasia ei siis saa olla kestitseminen vaan koulutus. Yritykset osallistuvat muun muassa lääkäriyhdistysten koulutustilaisuuksiin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.