IL: Raskaana olevan musliminaisen epäillään joutuneen pahoinpidellyksi Helsingissä: "Olen järkyttynyt, että tällaista voi tapahtua"

Ulkomaalaistaustaisen, raskaana olevan musliminaisen epäillään joutuneen pahoinpidellyksi eilen Helsingin Itäkeskuksessa. Asiasta kertoo Iltalehti.

Epäilty rikos tapahtui sunnuntaina kello 15.20 aikoihin.

Iltalehden haastattelema nainen on neljännellä kuulla raskaana. Nainen on asunut Suomessa lapsesta asti ja puhuu hyvää suomea.

Pahoinpitelypaikan lähellä oli iltapäivällä käynnissä maahanmuuttovastainen "Suomi ensin" -mielenosoitus. Kauppakeskus Itiksen liikkeissä sai poliisin mukaan kuitenkin asioida normaalisti mielenosoituksen aikana.

Naisen mukaan pahoinpitely tapahtui, kun hän oli menossa asioimaan rahanvaihtoliikkeeseen.  Naisen kertoman mukaan liikkeeseen oli tullut iso joukko mielenosoittajia.

– Sanoin heille, että poliisi on antanut luvan ja saan mennä näihin liikkeisiin. He sanoivat, etten todellakaan saa mennä minnekään. Kun yritin kävellä kohti liikkeen ovea, he tulivat eteeni ja alkoivat töniä minua ja huutaa rasistisia haukkumanimiä, nainen kertoi Iltalehdelle.

Naisen mukaan pahoinpitelijöitä oli kymmenkunta. Hän kertoo huutaneensa apua useaan otteeseen.

– Vaatteeni ja huivini olivat aivan revityt, nainen kertoi.

Poliisi oli tullut paikalle pian. Nainen välttyi suuremmilta vammoilta, mutta kertoi tapauksesta aiheutuneen huimausta, päänsärkyä ja pahaa oloa.

– Käveleminen on tosin hankalaa, ehkä varpaissa on jonkinlainen nyrjähdys. Isokokoinen mies talloi pahoinpitelyssä varpailleni. Olen edelleen järkyttynyt siitä, että tällaista voi todella tapahtua Suomessa, nainen kertoi lehdelle.

Poliisi on vahvistanut Iltalehdelle tutkivansa kyseistä tapausta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja