Mainos

Tuntematon nainen löi kehitysvammaisen naisen päätä ratikkapysäkin seinään – vain yksi sivullinen tuli auttamaan

Toistaiseksi tuntemattoman naisen epäillään pahoinpidelleen kehitysvammaista naista maanantaina raitiovaunupysäkillä Helsingin Kalliossa.

Epäilty pahoinpitely tapahtui Helsinginkadulla iltapäivällä. Poliisi sai ilmoituksen tapahtuneesta kello 13.55.

Uhrin sukulaisnaisen mukaan noin nelikymppinen nainen oli liikkeellä rollaattorinsa kanssa, kun hänelle tuntematon nainen yllättäen suuttui jostakin ja alkoi pahoinpitelemään häntä. Uhrilla on Downin syndrooma.

– Nainen muun muassa hakkasi uhrin päätä pysäkin seinään, jonka seurauksena hänen silmälasinsa lensivät ratikkakiskoille, joiden yli ratikka ajoi. Hänen huulensa myös halkesi, sukulaisnainen kirjoittaa sosiaalisessa mediassa jakamassaan päivityksessä.

Tekijällä oli epäsiisti olemus

Poliisi tutkii tekoa pahoinpitelynä. Teosta epäiltyä naista ei ole tavoitettu, mutta poliisilla on hänen tuntomerkkinsä.

– Epäilty on 30-40-vuotias suomalainen nainen ja hän on noin 165 senttimetriä pitkä. Hänellä on vaaleat hartioille ulottuvat hiukset ja yllään hänellä oli vaalea takki. Hänen olemuksensa vaikutti epäsiistiltä, rikoskomisario Reijo Enqvist Helsingin poliisista kertoo.

Poliisin mukaan nainen oli mahdollisesti päihteiden vaikutuksen alainen.

Uhri vietiin teon jälkeen sairaalaan tarkastettavaksi.

– Olosuhteisiin nähden hän on fyysisesti hyvässä kunnossa. Traumat ovat enemmän henkisiä, sukulaisnainen kertoo MTV Uutisille.

Tapaus on herättänyt runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa, koska sukulaisnaisen mukaan kukaan ei tullut auttamaan kehitysvammaista naista, vaikka ratikkapysäkillä oli tapahtuma-aikaan muitakin ihmisiä.

– Naisen mukaan paikalla oli myös miehiä. Kadun toiselta puolelta juoksi yksi ihminen, joka tuli auttamaan ja soittamaan hätäkeskukseen. Kiitos tälle yhdelle ihmiselle, joka tuli apuun, nainen kiittelee.

Poliisi kaipaa havaintoja

Poliisi ja ambulanssi tulivat paikalle, mutta tekijä ehti paeta.

Sukulaisnainen ihmettelee, miksi kukaan muu ei auttanut puolustuskyvytöntä uhria.

– Mikä ihmisiä vaivaa, kun jättää puolustuskyvyttömän ihmisen heitteille? Käsittämätöntä, nainen kirjoittaa sosiaalisessa mediassa.

Poliisi ei ota kantaa siihen, auttoivatko sivulliset uhria vai eivät.

– Tapahtumalle on varmaan joitakin todistajia. Uhria on puhutettu ja häntä kuullaan lisää kun ehditään, Enqvist kertoo.

Poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijöitä lähettämään havaintojaan sähköpostilla osoitteeseen reijo.enqvist@poliisi.fi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.