Mainos

Turvapaikanhakija Pohjolan Sanomissa: Katupartio kaatoi maahan ja mursi sormet pomppimalla niiden päällä

Kemissä ammuttiin viikko sitten ilmakiväärillä maahanmuuttajia kohti. Ystävänsä kanssa laukausten kohteena ollut irakilaismies kertoo Pohjolan Sanomien haastattelussa, ettei kyseessä ole ainut kerta kun hänen kimppuunsa hyökätään Suomessa. Aiemmin kesällä Soldiers of Odin -katupartion jäsen mursi kaksi hänen sormeaan pakottamalla hänet maahan ja pomppimalla hänen käsiensä päällä.

Tapahtumien seurauksena hän ei enää ole osannut nukkua, hän kertoo lehdelle.

Poliisi on vahvistanut Pohjolan Sanomille, että muukalaisvastaisen ryhmittymän epäillään osallistuneen joukkotappeluksi kirjattuun välikohtaukseen, joka tapahtui Kemin suurimman kesätapahtuman Satama Open Airin aikaan elokuussa. 

Suomalainen ystävä usutti katupartion kimppuun

Irakilaismies kertoo menneensä tapaamaan suomalaista ystäväänsä yksin puistoon. Ilmeisesti kyseessä oli ansa, sillä ystävä toi tapaamiseen mukanaan Soldiers of Odin -vaatteisiin pukeutuneita miehiä.

– Kaverini veti minut kuristusotteeseen ja usutti katupartion kimppuuni, mies kertoo Pohjolan Sanomille.

Hänet kaadettiin maahan. Yksi hyökkääjistä painoi jalkansa hänen rintakehänsä päälle. Hänen kätensä lukittiin paikoilleen.

Yksi tuntemattomista miehistä hyppi kengät jalassa hänen sormiensa päällä.

Passitettiin kotiin sormet murtuneina

Tapausta sivusta seurannut mies soitti apua vasta, kun irakilaismiehen turvapaikanhakijakaverit löysivät hänet ja tulivat väliin. Tilanne rauhoittui, kun poliisit saapuivat paikalle.

Poliisi kuvasi turvapaikanhakijoiden saamat vammat, otti tiedot ylös ja lähetti heidät sairaalaan. Sairaalasta heidät passitettiin kuitenkin kotiin ja pyydetiin palaamaan aamulla takaisin. Irakilaismies ei enää palannut hoidattamaan käsiään.

Useita rasistisia hyökkäyksiä tutkitaan

Pohjolan Sanomien keräämien tietojen mukaan poliisilla on Kemi-Tornion alueella tutkinnassa ilmakiväärihyökkäyksen ja sormien murtamisesta alkaneen joukkotappelun lisäksi kaksi rikosta, joissa on syytä epäillä rasistista motiivia.

Lisäksi syyteharkinnassa on tapaus, jossa maahanmuuttajan päälle yritettiin ajaa autolla maaliskuussa. Rasismin epäillään olevan myös tämän teon motiivina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.