13-vuotias poika pahoinpideltiin Myyrmäessä, ohikulkijat tulivat apuun – Järkyttynyt äiti: "Pakkohan tähän on puuttua"

2:05

13-vuotias poika joutui tuntemattomien pahoinpitelemäksi viime viikolla alkuillasta Myyrmäessä. Vantaalainen äiti kertoo tapauksesta Facebookissa. Itä-Uudenmaan poliisi vahvistaa MTV Uutisille, että heille on kirjattu perjantaina alle 15-vuotiaan henkilön pahoinpitely Myyrmäessä.

Yllä olevalla videolla kerrotaan siitä, kuinka nuoret joutuvat kiusatuksi myös verkossa. Uutisjuttu viime heinäkuulta.

Äidin mukaan joukko vanhempia poikia oli lyönyt ja potkinut hänen poikaansa viime viikon perjantaina Myyrmäen juna-aseman lähettyvillä. Poliisi tutkii asiaa pahoinpitelyrikoksena.

13-vuotias vantaalaispoika oli tullut viime viikon perjantai-iltana vaitonaisena kotiin. Nimettömänä pyynnöstään pysyttelevä äiti kertoi ihmetelleensä poikansa käytöstä.

Hetken kuluttua poika kuitenkin paljasti itkuisena, että häntä oli lyöty kasvoihin. Lisäksi poika oli kertomansa mukaan kaadettu maahan ja häntä oli potkittu. Nujakassa poika oli saanut ainakin nilkkaansa ja poskeensa mustelmia.

Äidin mukaan poika oli ollut ulkona neljän ystävänsä kanssa ja kävellyt Myyrmäen juna-aseman läheistä Artsinpolkua noin kello 18 aikaan. Noin 6-8 hieman vanhempaa poikaa oli lähestynyt heitä ja pysäyttänyt heidät tielle.

Välittömästi tämän jälkeen nyrkki heilahti 13-vuotiaan pojan poskeen ja hänet kaadettiin maahan potkittavaksi, äiti kertoo. Myös kahden pojan kaverin päät oli äidin mukaan kumautettu yhteen ja toisen pojan huuli oli haljennut.

Äidin mukaan välikohtaus oli loppunut kahden ulkopuolisen henkilön tullessa väliin. Hän kiittelee vuolaasti tilanteeseen puuttuneita henkilöitä ja toivoisi saavansa palkita heidät jotenkin.

"Pakkohan tähän on puuttua"

Äidin mukaan pojat olivat menneet pyytämään välikohtauksen jälkeen apua vartijalta, joka oli tokaissut heille "soittakaa itse poliisille".

– Voitko kuvitella, että järkyttyneelle 13-vuotiaalle sanotaan noin? pojan äiti äimistelee vartijan käytöstä.

Äiti kertoo olevansa todella huolissaan oman poikansa ja muiden nuorten liikkumisesta alueella, jossa liikkuu tällaista porukkaa.

– Pakkohan tähän on puuttua, ennen kuin joku loukkaantuu vakavasti tai pahimmassa tapauksessa kuolee. Poikani on herkkä ja hänen ei pitäisi joutua pelkäämään ulkona liikkuessaan, äiti kertoo.

Poliisi tutkii pahoinpitelyrikoksena

Äiti kertoo tehneensä asiasta rikosilmoituksen. Itä-Uudenmaan poliisi vahvistaa MTV Uutisille, että heille on kirjattu perjantaina alle 15-vuotiaan henkilön pahoinpitely Myyrmäessä.

– Vahvistamme tapauksen olemassaolon, tapausta tutkitaan pahoinpitelyrikoksena. Rikosilmoitus tehtiin tapahtuneen jälkeen, joten poliisi ei käynyt paikalla. Selvitämme tapahtumien kulkua mahdollisista valvontatallenteista, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Juha Springare

Pahoinpidellyn pojan äiti kertoo saaneensa vihiä, että tekijät olisivat poliisille tuttuja, ja rötöstelleet alueella ainakin viimeisen kuukauden sisällä. Springaren mukaan tekijöitä ei ole vielä toistaiseksi tunnistettu, eikä poliisi voi vahvistaa äidin epäilyjä laajemmasta ilmiöstä. 

– Poliisilla ei ole tällä hetkellä kuvaa, että kyseessä olisi tietty jengi tai mikään ilmiömäinen ongelma, rikoskomisario toteaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja