Mainos

IL: Pizzerian kokki joutui silmittömän väkivallan uhriksi – "Tänä yönä sä kuolet"

Helsingin Kalliossa sijaitsevan pizzerian kokki joutui täysin silmittömän väkivallanteon kohteeksi viime vuoden huhtikuussa, kertoo Iltalehti. Pahoinpitelijöinä oli kaksi vahvassa humalassa ollutta miestä, jotka olivat menneet pizzeriaan aamuyöllä hakemaan ruokaa.

Iltalehden julkaisemalta valvontavideolta käy ilmi, että 34- ja 37-vuotiaiden miesten pizzeriavierailu alkoi huonoissa merkeissä, sillä he käyttäytyivät kovaäänisesti ja aggressiivisesti. Miehille ja ravintoloitsijalle tuli riitaa omien juomien tuomisesta ravintolaan, jolloin miehet yllättäen löivät ravintoloitsijaa päähän.

Ravintoloitsija juoksi ulos hakemaan apua ja paikalle jäänyt kokki alkoi soittaa poliisille, mistä pahoinpitelijät hermostuivat.

Kokki juoksi karkuun lähellä sijaitsevaan Karhupuistoon, mutta miehet seurasivat perässä ja aloittivat rajun pahoinpitelyn.

Maassa makaavaa kokkia lyötiin ja potkittiin päähän ja ylävartaloon.

– Kuole, kuole! Tänä yönä sä kuolet, pahoinpitelijät huusivat kokille Iltalehden mukaan.

Pahoinpitely jatkui, vaikka kokki yritti karkuun. Lisäksi hänet heitettiin päin erään rappusyvennyksen lasiovea niin, että hänen kalloonsa jäi sirpaleita.

Kun poliisi saapui paikalle, pahoinpitelijäkaksikko löytyi läheltä tapahtumapaikkaa. Kiinniottotilanne kärjistyi pian niin, että poliisi joutui käyttämään etälamautinta ja käsirautoja aggressiivisemman epäillyn taltuttamiseksi.

Iltalehti kertoo, että Helsingin hovioikeus vahvisti maanantaina käräjäoikeuden antaman tuomion. Hovioikeus määräsi 34-vuotiaalle Kai Juhani Takamaalle kolmen vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistuksen ja 37-vuotiaalle Jake Tapani Hossalle kahden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistuksen.

Takamaa oli teon aikaan ehdonalaisessa vapaudessa.

Oikeus katsoi, että kokki oli joutunut pahoinpitelyn kohteeksi ilman syytä tai ainoana syynä väkivaltaan oli tämän etninen alkuperä ja uskonto.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.