Ravintolailta päättyi kaaokseen Helsingissä: Miesasiakas hyökkäsi täysin yllättäen sivullisten kimppuun ja hakkasi heitä raivon vallassa ruuvitaltalla päähän ja kaulaan

Vakavat väkivaltarikokset lisääntyneet korona-aikana 1:52
Katso video: Vakavat väkivaltarikokset lisääntyivät korona-aikaan

Helsingin poliisi tutkii kahta tapon yritystä, jotka tapahtuivat Malminkartanossa viime viikon maanantain vastaisena yönä. Uhrit olivat tekijälle entuudestaan tuntemattomia.

Hätäkeskus sai heti puolen yön jälkeen maanantaina 17. elokuuta useita ilmoituksia, että Malminkartanossa sijaitsevassa ravintolassa puukotetaan useita ihmisiä ja tilanne on sekava. Kun poliisipartiot ehtivät paikalle, oli tilanne saatu ravintolan henkilökunnan toimesta rauhoitettua ja epäilty puukottaja oli saatu hallintaan.

Väkivallanteon aikana ravintolassa oli useita asiakkaita.

Epäilty hakkasi uhreja "silmittömän raivon" vallassa

Hieman puolen yön jälkeen ravintolassa asiakkaana ollut mies oli yhtäkkiä, ilman minkäänlaista ennakkovaroitusta hyökännyt baaritiskillä seisoneen miehen kimppuun takaapäin.

Epäilty oli paikallaolijoiden kuvailun mukaan alkanut "silmittömän raivon" vallassa hakata uhria ruuvitaltalla pään ja kaulan alueelle.

Uhri kaatui maahan ja mies jatkoi teräaseella hakkaamista. Uhri sai teräaseesta useita vammoja pään ja kaulan alueelle.

Seuraavaksi epäilty hyökkäsi ravintolassa olleen toisen miehen kimppuun ja hakkasi häntä niin ikään takaapäin pään ja kaulan alueelle.

Uhrit eivät tunteneet tekijää

Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäilty ja uhrit olivat toisilleen entuudestaan tuntemattomia. Mitään edeltävää riitaa tai edes keskustelua ei ollut käyty.

Teko kohdistui täysin sivullisiin henkilöihin, jotka sattuivat olemaan ravintolassa teon alkaessa.

Rikoksesta epäilty ei ole osannut kertoa mitään järjellistä syytä teolleen. Esitutkinnassa on saatu viitteitä siitä, että hän on ollut tapahtumahetkellä alkoholin lisäksi lääkkeiden ja huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

Uhrit toimitettiin tapahtumapaikalta sairaalahoitoon. Mies on vangittu todennäköisin syin epäiltynä kahdesta tapon yrityksestä. Syytteen nostamisen määräaika on 2. lokakuuta.

Lue myös:

    Uusimmat