IL: Norjan sukellusturmassa kuollut suomalainen oli kokenut sukeltaja

Norjan sukellusturman tutkinnanjohtaja kertoo Iltalehdelle, että merellä ollut neljän suomalaisen sukellusryhmä on kokeneita sukeltajia. Yksi heistä, noin 60-vuotias mies, kuoli.

Tutkinnanjohtaja Marita Johnsen Norjan poliisista sanoo, että on liian aikaista sanoa, liittyikö onnettomuus esimerkiksi terveydentilaan tai varusteisiin. Kuollut mies oli syntynyt vuonna 1953.

– He olivat kokeneita sukeltajia, Johnsen sanoo Iltalehdelle.

Hänen mukaansa ryhmän sukelluspaikka Hannmestunnelenin edustalla Lofooteilla ei ole yleinen sukelluspaikka. Ryhmällä oli omat varusteet ja he sukelsivat ilman paikallista opasta tai matkanjärjestäjää.

Norjan poliisilla ei ole tietoa, mistä päin Suomea mies on, kertoo lehti.

Onnettomuus tapahtui Nordlandin läänissä sijaitsevassa Hadselin kunnan alueella.

Mukana olleet yrittivät elvyttää

Pohjois-Norjan yliopistollinen sairaala kertoi eilen Twitterissä, että noin 60-vuotias, ulkomaalainen mies kuljetettiin sairaalahoitoon helikopterilla, mutta hänet julistettiin kuolleeksi sairaalassa.

Nordlandin poliisipiirin edustaja Tommy Bech kertoi uutistoimisto NTB:lle, että yksi vedessä olleista olihuomannut, että onnettomuuteen joutuneella miehellä oli ongelmia ja auttoi hänet maalle.

Onnettomuuden syystä ei ole vielä tietoa. NTB:n mukaan poliisi on tehnyt paikan päällä muun muassa teknistä tutkintaa sekä kuullut silminnäkijöitä.

Poliisi on myös ottanut haltuunsa kuolleen miehen sukellusvälineet. Sukellusvälineet tutkitaan onnettomuuden syyn selvittämiseksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja