Mainos

IL: Hylätyn ruumiin arvoitus ratkesi – mies myönsi kuljettaneensa uhrin kottikärryillä autiotaloon

39-vuotias uhri löydettiin Kuopion Linnanpellolla sijaitsevan aution puukerrostalon kellarista vähissä vaatteissa 18. huhtikuuta. Iltalehti kertoo, että kiinni otettuna on vuonna 1966 syntynyt kuopiolaismies, jota poliisi epäilee taposta.

Uhrin löysi vastaavan kiinteistöyhtiön työntekijä, joka oli talossa tarkastuskierroksella.

Poliisi arvelee, että henkilö oli ehtinyt olla kellarissa yli kolme viikkoa ennen kuolemistaan. Poliisi epäilee uhrin kuolleen 25. maaliskuuta. 

Tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Mikko Lyytinen kertoo Iltalehdelle, että taposta todennäköisin syin epäiltynä vangittu mies on kuulusteluissa myöntänyt kuljettaneensa säkissä olleen uhrin kottikärryillä autiotalon kellaritiloihin.

Mies ei kuitenkaan ole myöntänyt surmaa tai pahoinpitelyä.

– Hän on kertomansa mukaan kokeillut uhrin pulssia eikä ole tuntenut sitä, minkä jälkeen hän on kertonut niin sanotusti pussittaneensa uhrin merimiessäkin tyyliseen ison kassiin, jonka jälkeen hän on kuljettanut tämän kellariin, Lyytinen kertoo Iltalehdelle.

Juhlintaa ja nyrkkitappelu

Poliisilla on kuva siitä, mitkä tapahtumat edelsivät kuolemaa. Pääsiäistä juhlittiin isommalla porukalla. Kiiratorstaina epäillyn ja uhrin välille oli puhjennut fyysiseksi äitynyt riita. 

Tutkinnanjohtaja kertoo Iltalehdelle, että uhrista on löytynyt nyrkiniskuista aiheutuneita vammoja. Ne eivät kuitenkaan vielä itsessään ole niin pahoja, että ne selittäisivät kuoleman. 

Alustavan arvion mukaan uhri olisi menettänyt henkensä päivä tappelun jälkeen, pitkäperjantaina. Epäilty on kertonut kuljettaneensa uhrin autiotaloon perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Epäillyn toimissa epäselviä seikkoja

Tutkinnanjohtajan mukaan selkeää syytä uhrin ja epäillyn riidoille ei ole löytynyt. Oikeuslääkäriltä odotetaan myös edelleen virallista lausuntoa uhrin kuolinsyystä. Epäselvää on, oliko uhri hengissä, kun hänet laitettiin säkkiin.

Poliisi kuitenkin tutkii tapahtunutta tappona ja tukeutuu myös oikeuslääkärin näkemykseen siitä, että uhri on saattanut tukehtua säkissä.

Myös motiivi uhrin säkissä kuljettamiseen on poliisille vielä epäselvä.

– Mitään järkevää syytä ei ole selvinnyt, piti vaan päästä eroon, kun uhri siellä asunnossa oli, tutkinnanjohtaja Lyytinen kertoo Iltalehdelle.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.