Tämä Anni Törnin surmamysteeristä tiedetään: Katosi viikko sitten ystävien illanvieton jälkeen – miesystävä paljasti ruumiin olinpaikan viikkoa myöhemmin

0:28

Savonlinnassa viime viikon viikonloppuna kadonneen Anni Törnin ruumis löydettiin perjantai-illan aikana. MTV Uutiset kokosi Törnin katoamiseen liittyvät yksityiskohdat ja sen, mitkä kysymykset ovat vielä selvittämättä.

Mikkelissä asunut Anni Törn katosi Savonlinnassa viikko sitten lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Törnin veli julkaisi katoamisilmoituksen Facebookissa ja kertoi, että Törn olisi ollut viettämässä lauantaina iltaa Kellarpellon kaupunginosassa ystävänsä luona.

Taposta epäilty kertoi katuvansa

Keskiviikkona poliisi kertoi tutkivansa Törnin katoamista tappona, vaikka kadonneen naisen ruumista ei ollut vielä tässä vaiheessa löydetty.

Poliisi myös kertoi pidättäneensä tapauksesta epäiltynä 32-vuotiaan savonlinnalaismiehen, joka oli myöntänyt poliisille jo alustavassa puhuttelussa myötävaikuttaneensa Törnin kuolemaan.

MTV Uutisten tietojen mukaan kyseinen henkilö oli Anni Törnin miesystävä ja he työskentelivät samassa vakuutusalan yhtiössä eri toimipaikoissa. Poliisi ei ole vahvistanut tietoa siitä, tunsivatko tekijä ja uhri toisensa. Miehellä ei ole aiempaa merkittävää rikoshistoriaa.

0:50

Pidätetty savonlinnalaismies vangittiin perjantaina todennäköisin syin epäiltynä Anni Törnin taposta Etelä-Savon käräjäoikeudessa. Käräjäoikeuden istunto käytiin suljetuin ovin. Miehen puolustusasianajaja kommentoi perjantaina tapausta MTV:lle ja sanoi, että epäilty katuu tekoaan.

– Päämieheni katuu tapahtumia ja on myötävaikuttanut ja myötävaikuttaa poliisin tutkintoihin, puolustusasianajaja Pirjo Mäkelä kertoi.

Oikeuslääkäri vahvistaa kuolinsyyn

Törnin taposta epäilty mies on kertonut poliisille oman versionsa tapahtumien kulusta. Hän on myöntänyt poliisille piilottaneensa Anni Törnin ruumiin.

Poliisilla kesti kuitenkin perjantaihin asti löytää kadonneen naisen ruumis, sillä vasta perjantaina kuulusteluissa epäilty antoi poliisille tiedon, joka johti ruumiin löytymiseen.

Poliisi kertoi MTV Uutisille perjantaina, että tutkinnan hektisin vaihe on nyt ohitse ja palaset alkavat olla kohdillaan. Tutkinta kestää kuitenkin vielä viikkoja. Epäillyn kuulusteluja tullaan yhä jatkamaan.

– Oikeuslääkäri tulee ottamaan kantaa siihen, mikä aiheutti Törnin kuoleman. Tätä peilataan poliisin tietämiin seikkoihin ja kuulusteluissa esiin tulleisiin asioihin. Näistä teemme omat johtopäätöksemme ja jatkamme kuulusteluja.

0:37

Mitä julkisuuteen ei ole vielä kerrottu?

Poliisi ei ole vielä toistaiseksi kertonut, mistä paikasta Törnin ruumis lopulta löytyi ja mistä paikoista sitä on etsitty. Poliisi ei ole myöskään ottanut kantaa siihen, antoiko epäilty poliisille aiemmin väärää tietoa paikasta, johon Törnin ruumis oli piilotettu.

Poliisi on ollut vaitonainen Törnin katoamiseen johtaneista yksityiskohdista ja siitä, mikä aiheutti Törnin kuoleman. Epäilty on antanut poliisille oman versionsa tapahtumista.

Oikeuslääkäri tulee vielä vahvistamaan poliisille, oliko perjantaina maastosta löydetty nainen Anni Törn. Poliisi pitää tätä kuitenkin erittäin todennäköisenä.

Tapausta tutkitaan rikosnimikkeenä tappo. Käräjäoikeus on määrännyt tapauksen syytteen nostamisen määräpäiväksi 30. marraskuuta 2018. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja