Mainos

IL: Eläkeläisten verovapaus Portugalissa saattaa poistua

Eläkeläisten verovapaus Portugalissa voi kohta olla historiaa, uutisoi Iltalehti.

Talouskriisistä kärsivä Portugali muutti vuoden 2013 alussa ulkomailta maksetut yksityiset eläkkeet verovapaiksi kymmeneksi vuodeksi. 

Hallitusneuvos Antero Toivasen mukaan verovapaus on mahdollinen, koska Suomella on yhä voimassa muutamia verosopimuksia, jotka estävät yksityisen sektorin eläkkeen verottamisen Suomessa, jos henkilö asuu toisessa valtiossa. 

Portugalin kanssa kyseinen sopimus tehtiin 1970-luvulla, jolloin ei uskottu, että Suomesta muutettaisiin ulkomaille eläkemaksujen aikaan. 

Toivasen mukaan Suomi käy kuitenkin jo verosopimuksen uudistamisneuvotteluja muun muassa Portugalin kanssa.

Aiemmin sopimukset ovat antaneet niin merkittäviä etuja suomalaisille yrityksille, että eläkkeen verotus asuinmaassa on voitu estää. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut.

– Nollaverotilannetta ei voida hyväksyä. Nollaverotus ei ole nykytrendien mukaan millään tavalla esimerkiksi EU-alueella hyväksyttävää, Toivainen sanoo.

Jos Portugali ei suostu verosopimuksen irtisanomiseen, se on mahdollista irtisanoa eduskunnan luvalla. Pohjoismaista Tanska on irtisanonut verosopimuksensa Espanjan ja Ranskan kanssa juuri eläkeverotuksen takia.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.