Mainos

Ikea pyytää anteeksi – mielipidevangit valmistivat huonekaluja Itä-Saksassa

Ikean alihankkijoina Itä-Saksassa toimineet yritykset käyttivät vankeja työvoimana huonekaluvalmistuksessa 25–30 vuotta sitten.

Osa vangeista oli vangittu poliittisin perustein. Asia selviää Ikean itse Ernst & Young -yhtiöltä tilaamasta tutkimuksesta.

BBC:n mukaan tutkinnassa selvisi, että osa Ikean edustajista oli tietoisia poliittisten vankien mahdollisesta käytöstä työvoimana. Konserni ei kuitenkaan tehnyt riittävän tehokkaita toimenpiteitä estääkseen sen.

– Olemme syvästi pahoillamme tapahtuneesta. Tuohon aikaan käytössämme ei ole ollut yhtä kehittynyttä valvontajärjestelmää kuin nykyään. Emme myöskään tehneet tarpeeksi estääksemme vankityövoiman käytön, sanoo Ikea of Swedenin kestävän kehityksen päällikkö Jeanette Skjelmose.

Tutkinnassa selvitettiin myös Ikean mahdollisia hankintoja Kuubasta. Selvityksen mukaan ostot Kuubasta rajoittuivat koekappaleisiin ja ne keskeytettiin, sillä tuotteet eivät täyttäneet laatuvaatimuksia.

Ikea on tehnyt päätöksen rahoittaa kommunistivainojen uhreille tarkoitetun järjestön tutkimusta, joka käsittelee pakkotyövoiman käyttöä DDR:ssä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.