Mainos

Ikävä tilanne kauppareissulla sai äidin avautumaan vanhemmuudesta: "Et koskaan tiedä, mitä joku on käymässä läpi"

Äidin jakama tarina toimii hyvänä muistutuksena siitä, miksi erityislasten vanhemmat ansaitsevat empatiaa, eivät tuomitsemista.

Lähes jokainen vanhempi tietää, kuinka turhauttavaa ruokaostosten hoitaminen kiukuttelevan lapsen kanssa voi oikein olla. Tämän tietää varsin hyvin myös nelivuotiaan ADHD-tyttären äiti Taylor Myers. Kun hänen tyttärensä suuttuu, kiukuttelu on tavallista intensiivisempää, ja kun lapsi innostuu, hän ei rauhoitu kovinkaan helposti. Kaikki tämä jatkuu siihen asti, kunnes hän nukahtaa iltaisin sänkyynsä.

ADHD-lapsen kanssa eläminen on rankkaa, ja äidin jakama tarina toimii hyvänä muistutuksena siitä, miksi nämä vanhemmat tarvitsevat ennen kaikkea empatiaa. 

Tuntemattomat suhtautuvat yleensä kahdella tavalla

Eräänä päivänä kaupan kassajonossa tyttärensä kanssa seisoessaan äiti yritti jättää tyttärensä marinat ja valitukset huomioimatta, sillä hänen mukaansa huonon käytöksen huomioiminen vain ruokkii huonoa käytöstä entisestään. Toisin kuin lukuisilla edellisillä kauppareissuilla, tällä kertaa äiti oli vakaasti päättänyt tehdä ostoksensa loppuun, eikä kävellä kiukuttelevan lapsen kanssa ulos kaupasta tyhjin käsin.

Ainoa asia, mitä tyttärensä käytökseen turhautunut äiti halusi, oli päästä kotiin laittamaan ruokaa.

– Pyysin häntä kymmenennen kerran istumaan, jotta hän ei putoaisi. Ja seuraava asia, jonka kuulin oli, kun takanani jonossa oleva nainen sanoo: ”Herran tähden, anna hänelle keksi, jotta hän hiljenee”, äiti kertoo tunteikkaasta kauppareissusta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka äiti kuinka yritti, hän ei pystynyt vastaamaan naiselle mukavalla tavalla. Hän olisi voinut selittää naiselle, että hänen nelivuotiaallaan oli melko vakava ADHD tai sen, että hän on joutunut kasvattamaan molemmat lapsensa yksin, eikä hänellä ollut nyt muuta vaihtoehtoa kuin tehdä parhaansa ja jonottaa kassalle pääsyä.

Selityksen sijaan äidin suusta purkautui vihainen lause, jossa hän kehotti naista pitämään huolta omista asioistaan. Myers kertoo hämmästyneensä omasta käytöksestään, mutta hän samalla tiesi myös, ettei ansainnut tulla tuomituksi. 

– Yksi ainoa kommentti riittää painamaan jonkun maahan. Et koskaan tiedä, mitä joku on käymässä läpi. Et tiedä, millaisia ongelmia lapsen huonon käytöksen takana piilee. Ja ennen kuin olet joutunut olemaan vanhempi minun lapseni kaltaiselle, et voi tuomita minua.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kyyneleiden virratessa pitkin äidin poskia heitä vastaan tuli toinen asiakas, joka tarjosi perheelle myötätuntoa ja empatiaa. Hän puhui tytölle ja kyseli häneltä asioita sen aikaa, kunnes äiti oli saanut ostoksensa maksettua. Samaan tapaan kuin yksi lause sai äidin murtumaan, yksi pieni teko pelasti hänen koko päivänsä.

Myers haluaakin kiittää täydestä sydämestään tätä naista, joka käveli heidän kanssaan ulos kaupasta. Naista, joka nosti hänet ylös maasta. Naista, joka ei tuominnut heitä.

Lähde: ScaryMommy

***

6:29

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja