Iivo Niskanen harvinaisessa yhteishaastattelussa Katri-siskon kanssa – lähestyvät MM-kisat herättävät kysymyksiä: "Ei tiedä yhtään, mihin ollaan menossa"

Iivo ja Katri Niskanen yhteishaastattelussa –"Vanhemmat ovat antaneet meidän olla sellaisia kuin olemme" 9:35
Iivo ja Katri Niskanen yhteishaastattelussa – "Vanhemmat ovat antaneet meidän olla sellaisia kuin olemme"

Niskasten hiihtosisarukset Iivo ja Kerttu ovat olleet urheiluyleisölle tuttuja jo vuosikaudet, mutta MTV:n itsenäisyyspäivän erikoislähetyksessä nähtiin sisaruskatraasta myös Katri.

Vaatesuunnittelijana uransa tehnyt Katri Niskanen on valmistanut pukuja vuosien varrella esimerkiksi lukuisille Linnan juhlien vieraille.

– Vanhempien luottamus meitä kohtaan. Olemme saaneet olla sellaisia kuin olemme ja tuki on ollut loputonta, Katri Niskanen pohti syitä perheeseen ladatulle lahjakkuudelle. 

Iivon ja Kerttu Niskasen oli määrä valmistautua itsenäisyyspäivänä Sveitsin Davosissa hiihdon maailmancupin kilpailuun, mutta Suomen maajoukkue ja Niskanen päättivät jättää joulukuun kilpailut väliin vallitsevien olosuhteiden vuoksi.

Linnan juhlien vierailuista Iivo Niskaselle on erityisesti jäänyt mieleen Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlat.

– Itsenäisyyspäivä on monta kertaa osunut päällekkäin Lillehammerin maailmancupin kanssa, Vuokatin ensilumilla viikonloppuna harjoitellut Niskanen kertoi etäyhteyden välityksellä.

– Aikataulu on ollut aina aika tiukka, kun sinne on päässyt. En ole päässy juhlia varsinaisesti kokemaan ihan loppuun asti, mutta hienoja kokemuksia ne ovat silti olleet. Erityisesti satavuotisjuhlat ja hyvät tarjoilut ovat jääneet mieleen.

Sekä Iivon että haastattelusta estyneen Kertun valmistautuminen helmikuun 23. päivä käynnistyviin Oberstdorfin MM-kisoihin etenee poikkeuksellisissa olosuhteissa.

– MM-kisoihin on vielä onneksi aikaa. Ehdimme tehdä asioita rauhassa. Vähemmän kilpailemisesta on kokemusta Lahden MM-vuodelta 2017, joten en ole sikäli huolissani. Matkustamista tulee nyt vähemmän ja kansainvälisiä kilpailuja toivottavasti juuri ennen MM-kisoja, olympiavoittaja ja maailmanmestari kommentoi.

– Kilpailujen puute ei kuitenkaan huoleta, vaan jatkuvat esillä olevat kysymysmerkit. Ei tiedä yhtään, mihin ollaan menossa. Suunnittelua on hyvin vaikeaa tehdä kovin pitkällä tähtäimellä. Joulukuu menee ainakin kotisuomessa, jolloin pyritään harjoittelemaan laadukkaasti.

Katso Iivon ja Katri Niskasen yhteishaastattelu kokonaisuudessan artikkelin kuvasta.

Lue myös:

    Uusimmat