Iivo Niskanen uudessa tilanteessa MM-kisoissa – "Päällimmäisenä harmittaa hänen epäonnensa"

Oberstdorfin MM-kisat ovat Iivo Niskaselle uudenlainen kokemus. Hän nimittäin kilpailee ensimmäistä kertaa aikuisten arvokisoissa niin, ettei Kerttu-sisko ole mukana Suomen joukkueessa. 

Niskasten yhteinen arvokisataival sai satumaisen startin Sotshin olympialaisissa vuonna 2014, kun tuolloin 22-vuotias Iivo voitti kultaa parisprintistä ja neljä vuotta Iivoa vanhempi Kerttu hopeaa parisprintistä sekä viestistä. 

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Tuon jälkeen Iivo on juhlinut myös toista olympiakultaa ja maailmanmestaruutta Lahdessa. Kertun saavutukset ovat kasvaneet kahdella MM-viestipronssilla. 

Oberstdorfissa ei nähdä Niskasten yhteistä mitali-iloa, sillä Kerttu Niskanen joutui jättämään kisat ja loppukauden väliin pohjeluun murtuman vuoksi. Vamma tuli Falunin maailmancupissa tammikuun lopussa.   

– Kyllähän se Kertun loukkaantuminen oli harmi homma. Kilpailureissuja on tullut tehtyä ilman häntä, mutta tämä on nyt ensimmäinen kerta, kun Kerttu ei ole mukana arvokisoissa. Päällimmäisenä harmittaa hänen epäonnensa, ettei hän pääse mittaamaan tekemäänsä työtä, kun on päätavoite edessä, Iivo Niskanen toteaa MTV Urheilulle.

Vaikka sisarukset ovat olleet toistensa tukena arvokisamatkoilla, itse suorituksista he ovat Iivon mukaan keskustelleet hyvin vähän etukäteen. 

– Suorituksiin valmistautumista tai taktiikkaa on hyvin vaikea rinnastaa, sillä miesten ja naisten kilpailut muotoutuvat niin eri lailla. Siinä mielessä suoritukseen ei voi tarjota niin paljon apua. 

Juttu jatkuu kuvan alla.

Oberstdorfin kisojen jälkeen maastohiihtäjien seuraava iso tavoite siintää vuoden päässä, Pekingin olympialaisissa. 

– Toivottavasti "Kepa" pääsisi sitten näyttämään huippukuntoisena. Varmasti nälkää kertyy tässä, mutta ei se ole siitä ennenkään ollut kiinni, ettei halua olisi ollut, Iivo Niskanen summaa siskonsa sisukkuuden. 

Lue myös:

    Uusimmat