Iivo Niskanen hämmästeli Johannes Hösflot Kläbon vähätteleviä kommentteja – sai nyt tukea Venäjältä

8:06
Iivo Niskanen ja Joni Mäki hiihtivät olympiahopeaa – Jari Isometsä ruoti pariviestisuoritukset.

Norjan maastohiihtoässä Johannes Hösflot Kläbo sai aikaan pienimuotoisen kohun, kun hän esitti vähätteleviä kommentteja Iivo Niskasesta ja Venäjän Aleksandr Bolshunovista Pekingin olympialaisten pariviestin jälkeen. Venäläisluotsi Juri Borodavko pitää Kläboa ahneena. 

Miesten pariviesti Zhangjiakoun olympialumilla päättyi Kläbon ja Erik Valnesin kultajuhliin. Kläbo jakoi suorituksesta paljon kiitosta Valnesille, joka laittoi hänen mukaansa jauhot suuhun saman osuuden Niskaselle ja Bolshunoville. 

– Hän sai Bolshunovin ja Iivon näyttämään pikkupojilta, Kläbo sanoi NRK:lle.

Todellisuudessa Niskanen toi Suomen vaihtoon ensimmäisenä, minkä lisäksi hän oli jo kahminut kulta- ja pronssimitalin aiemmin hiihdetyiltä normaalimatkoilta. Bolshunov oli puolestaan koko kisojen kovin mitalirohmu. Suomi oli pariviestissä toinen ennen Venäjää.  

Niskasen vastaus Kläbon kommentteihin olikin sävyltään hämmästelevä ja piikittelevä.

Borodavko palasi Kläbon puheisiin Championat-sivuston mukaan Team of Russia -lehden haastattelussa. 

– Johannes puhui epäkunnioittavaan sävyyn kahdesta upeasta hiihtäjästä, Bolshunovista ja Niskasesta. Puhui heistä poikina Valnesiin verrattuna. Tämä kertoo siitä, että hän on ahne, mikä ei pue häntä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Borodavko huomauttaa myös olympialaisten normaalimatkojen tuloksista. Sprinttihirmu Kläbo saalisti pronssin 15 kilometriltä, kun Niskanen ja Bolshunov putsasivat niissä palkintopöytää urakalla. 

– Hän (Kläbo) sai korvilleen näiltä kavereilta normaalimatkoilla, ja sitten hän puhuu tällaista, Borodavko hämmästeli. 

Niskanen, Bolshunov ja Kläbo ovat viimeisen vuosikymmenen kovimpia hiihtohirmuja. 30-vuotiaalla Niskasella on kasassa viisi olympiamitalia (3+1+1), 25-vuotiailla ikätovereilla Kläbolla seitsemän (5+1+1) ja Bolshunovilla yhdeksän (3+4+2).    

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja