Venäläistähti kävi käsiksi Johannes Hösflot Kläboon – esitti nyt hämmentävän anteeksipyynnön

Sergei Ustjugov on esittänyt anteeksipyynnön kolmen vuoden takaisista tapahtumista. Tosin se, mitä Ustjugov tarkalleen ottaen pyytää anteeksi, jää hieman epäselväksi.

Ustjugov tulistui Seefeldin MM-kisoissa Johannes Hösflot Kläbolle. Norjalaistähti vaihtoi sprintin välierävaiheessa hiihtolinjaansa suoraan Ustjugovin eteen ja oli näin osaltaan pudottamassa tätä jatkosta. Maaliviivan ylitettyään Ustjugov hiihti ensin tahallaan päin Kläboa, tönäisi tätä sitten olkapäähän ja läpsytteli vielä poskille.

Ustjugovia rangaistiin tv-kuvien välityksellä maailmalle levinneestä teosta välierän toisella varoituksella, ja näin venäläisen suoritus hylättiin kokonaan.

– Ne teot eivät kuvaa minua. Kun näin kuvat jälkeenpäin, tajusin, että olin ollut tunnemyrskyssä. Olin valmistautunut voittamaan, mutta hävisin. Minun täytyi saada purettua nämä tunteet ulos, mutta sen ei olisi pitänyt tapahtua kameroiden edessä, Ustjugov sanoo nyt venäläisen vedonlyöntiyhtiön haastattelussa norjalaisen Aftenpostenin mukaan.

– Jos se tilanne tapahtuisi tänään, käyttäytyisin eri tavalla, koska lapset seuraavat meitä.

Lausunto herättää sikäli hämmennystä, että Ustjugov tuntuu olevan pahoillaan vain siitä, että kävi Kläboon käsiksi tv-kameroiden edessä, ei teosta itsestään.

– Kadun sitä hetkeä. Jos voisin palata ajassa taaksepäin, käyttäytyisin nyt eri tavalla.

– Meidän välillämme ei ole mitään negatiivista. Kilpailemme toisiamme vastaan ladulla, mutta siinä se. Tämän purkauksen jälkeen toivotin hänelle onnea, ja ehkä toivotukseni auttoi häntä voittamaan.

Seefeldin MM-kisojen sprinttivoitto oli Kläbon ensimmäinen aikuisten maailmanmestaruus. Nyt MM-kultia löytyy Kläbon kaapista kaikkiaan kuusi, viiden olympiakullan lisäksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja