Olympiavoittajalta kova väite: Johannes Hösflot Kläbolta likaista peliä läpi MM-kisojen – "Tämä on erityistä kiusaamista"

6:11
Katso sunnuntain kohutilanne tästä: näin Aleksandr Bolshunovin ja Johannes Hösflot Kläbon törmäys loppusuoralla tapahtui.

Maastohiihdon kolminkertainen olympiavoittaja Julia Tshepalova väittää, että Norjan Johannes Hösflot Kläbo kiusasi venäläistähti Aleksandr Bolshunovia läpi Oberstdorfin MM-kisojen.

Kläbon ja Bolshunovin puhuttavin otatus nähtiin sunnuntaina kisat päättäneellä 50 kilometrin perinteisen matkalla. Kaksikko osui toisiinsa loppusuoralla Kläbon tekemän ohituksen yhteydessä, ja maaliviivan ykkösenä ylittänyt norjalainen hylättiin, kun tuomaristo tulkitsi hänen estäneen Bolshunovia.

Bolshunovin sauva katkesi rytäkän yhteydessä, ja hänen ohitseen meni myös Norjan Emil Iversen, josta tuli Kläbon hylkäyksen myötä maailmanmestari. Bolshunoville tuli hopeaa.

Aiemmin Kläbo ja Bolshunov mittelivät paremmuudestaan viestin ankkuriosuudella. Tuolloin Kläbo karkasi viimeisessä ylämäessä ja piti Norjan ykköspaikalla. Venäjän toisena maaliin tuonut Bolshunov oli sitä ennen hiihtänyt paikka paikoin hänen sauvoilleen.

Entinen venäläishiihtäjä, kolme olympiakultaa ja kaksi maailmanmestaruutta urallaan saavuttanut Julia Tshepalova nostaa tikunnokkaan kovin sanoin Kläbon.

– "Sashaa" (Bolshunovia) provosoitiin jatkuvasti, näin sitä läpi MM-kisojen, Tshepalova sanoi venäläisen RT:n mukaan.

– Kun Kläbo hiihti ensimmäisenä, hän laittoi sauvansa tahallaan selkänsä taakse, jotta Bolshunov ei pystyisi seuraamaan häntä tuntumassa. Heti kun Sasha menetti vauhtiaan, norjalainen ampaisi häneltä karkuun. Tämä on erityistä kiusaamista, Tshepalova jyrisi.

Ex-huippu kuitenkin ylisti maanmiestään.

– Sashaa provosoitiin, mutta hän kesti kaiken, koska hän on teräsmies.

Bolshunov hiihti Oberstdorfissa uransa ensimmäisen MM-kullan voitettuaan yhdistelmäkilpailun. Plakkariin kertyi myös mainitut kaksi hopeaa (50 kilometriä ja viesti) sekä pronssia parisprintistä.

0:55
50 kilometrin MM-päätöskilpailusta ei draamaa puuttunut: Iivo Niskanen paiskoi suksiaan MM-pettymyksen jälkeen – huoltomiehestä voimasanoilla ryyditetty purkaus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja