Mainos

Iitin musiikkijuhlat tarjoaa barokkia ja uutuuksia

Iitin musiikkijuhlat järjestetään 13.-16. kesäkuuta.

Iitin ensi kesän musiikkijuhlilla tuodaan ensimmäisen kerran esille barokkimusiikkia, mutta myös uutta suomalaista tuotantoa.

Säveltäjänimiä ovat mm. Johannes Brahms, Paul Hindesmith ja Ludvig van Beethoven. Juhlien aikana saa kantaesityksensä Leif Segerstamin sinfonia nro 156 Because of Summer Times..., musiikillinen nyyttikesti.

Nelipäiväisten juhlien konserttimäärää ei varsinaisesti ole kasvatettu viime vuodesta. Taiteilijoita on mukana kaikkiaan 25. Vanhoja Iitin kävijöitä ovat professori, lausuja Lasse Pöysti ja baritoni Petteri Salomaa. He esiintyvät yhdessä Vanhassa pappilassa järjestettävässä Robert Schumann - kirjeitä ja musiikkia -konsertissa.

Jukka Perko trioineen huolehtii jazzista pitävien tarpeista. Perko (saksofoni), Severi Pyysalo (vibrafoni) ja Teemu Viinikainen (kitara) esiintyvät Ravilinnassa. Juhlien loppupuolella järjestetään Hiidenvuoren yökonsertti, jossa kesäisiä lauluja esittävät sopraano Helena Juntunen, Petteri Salomaa ja pianisti Risto Lauriala.

Musiikkijuhlien aikana pidetään myös 4. valtakunnallinen nuorten musiikkikurssi. Iitin musiikkijuhlat järjestetään 13.-16. kesäkuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.