Iina Kuustonen nähdään Putouksen Allstars-kaudella – nyt hän haluaa laittaa hyvän kiertämään: "Ohjelmassa oppi selviytymään mitä hankalimmistakin tilanteista"

Putouksessa neljä kautta mukana ollut Iina Kuustonen nähdään yhdessä jaksossa Putouksen Allstars-kaudella syksyllä.

Lukuisista menestysrooleistaan tunnetun näyttelijä Iina Kuustosen tärkein rooli on ollut viime aikoina äitiys. Iina sai puolisonsa Sebastian Rejmanin kanssa viime vuoden tammikuussa tyttölapsen, heidän esikoispoikansa syntyi vuonna 2016. Kuustonen on kuitenkin tehnyt äitiysloman ohessa muutamia projekteja. 

Viimeisimpänä Elisa Viihteen Downshiftaajat-sarja, joka kuvattiin viime syksynä. Perheen pienimäinen oli kuvauksissa mukana. Koska Kuustonen on äitiyslomalla, ei kevään koronatilannekaan ole suuremmin vaikuttanut hänen työkuvioihin. Muutama sovittu projekti jouduttiin siirtämään myöhemmäksi.

– Syke-leffan kuvaukset päästään kuitenkin onneksi aloittamaan jo loppukesästä, Kuustonen kertoo MTV Uutisille. 

Hyvän asian puolesta

Tulevana syksynä Iinalla on luvassa yksi tärkeä projekti, sillä hänet tullaan näkemään Putouksen Allstars-kaudella yhdessä jaksossa. Kuustonen ei empinyt kuullessaan työtarjouksesta, kun sai tietää, että siitä on tulossa hyväntekeväisyyskausi. Syksyn Putouksessa kerätään Pelastakaa lapset ry:lle lahjoituspottia, jolla autetaan koronakriisistä kärsineitä perheitä.

– Kun tein Putousta, niin merkityksellisimpiä hetkiä olivat kauden viimeiset Unicef-jaksot. Tuntui tärkeältä voida tehdä edes jotain maailman lasten auttamiseksi. Vaikka tietenkin tekohampaat suussa sekoileminen telkkarissa on myös tärkeää työtä. 

Kuustonen kasvoi lapsuutensa kodissa, jossa muista huolenpitäminen oli itsestään selvä osa elämää, sillä hänen isänsä, muusikkona tunnettu Mikko Kuustonen oli pitkään YK:n kansainvälinen hyväntahdonlähettiläs. Iina Kuustonen aloitti itse kehitysyhteistyön parissa toimimisen jo 15-vuotiaana, kun hän pääsi mukaan Plan Internationalin matkalle Intian Delhiin ja Kalkuttaan. Nykyisin hän on Unicefin hyvän tahdon lähettiläs.

– Ensimmäinen matka oli tärkeä ja maailmankuvaa avartava kokemus. Siellä oli lapsia ympäri maailman, pääasiassa kehitysmaista. Meillä ei ollut yhteistä kieltä, mutta kommunikoimme leikkien, maalaten ja laulaen. Oli koskettavaa huomata, miten meidän näkökulmasta pieniä ja vaatimattomia lasten toiveet elämästä olivat. He haaveilivat kouluun pääsemisestä, tai oikeudesta leikkiä työn sijaan. 

– Oli myös lohdullista nähdä, miten yksinkertaisilla asioilla voi auttaa toista niin, että hänen elämänsä muuttui ratkaisevasti paremmaksi. Koronakriisi iskee nyt kovimmin heikoimmassa asemassa oleviin lapsiin ja on meidän velvollisuutemme auttaa heitä. 

Putous laajensi työkenttää

Kuustonen kokeekin tärkeäksi sen, että Putouksen kautta voidaan kasvattaa myös uusia sukupolvia hyväntekeväisyyden pariin. Hänelle toisten auttamisesta on tullut osa identiteettiä.

– Itse olen pohtinut viime aikoina paljon sitä, että täytyy elää omien arvojensa mukaan, jotta voi voida hyvin. Jos niitä ei pysty toteuttamaan, tulee elämään ristiriitaa, joka vaikuttaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointiin. Hyväntekeväisyys tuo siis myös itselleni hyvinvointia, hän kertoo.

Kuustoselle on jäänyt Putouksesta paljon hyviä muistoja, mutta sen lisäksi myös tärkeitä oppeja uralleen. Suorat livelähetykset ja hektinen aikataulu ovat opettaneet paineensietokykyä.   

– Ohjelmassa oppi selviytymään mitä hankalimmistakin tilanteista. Ja kuuluu ohjelman luonteeseen, että aina ei selvitä ja juuri niistä onkin tullut parhaita juttuja. Pidän arvokkaana sitä, että Putous kerää koko perheen yhteen telkkarin ääreen. Sellaisia ohjelmia ei ole monia.

Putouksesta jäi Kuustoselle paljon hyvää, sillä se laajensi hänen työkenttäänsä ja hänelle alettiin tarjota paljon monipuolisempia rooleja kuin aiemmin. Onko Putouksesta koskaan sitten ollut mitään haittaa hänelle?

– En ole koskaan miettinyt asiaa niin, hän toteaa.

Putouksen Allstars-kaudella tullaan näkemään myös Iinan sisko, Minka Kuustonen, joka näytteli ohjelmassa vuonna 2017. Siskokset tullaan näkemään samassa jaksossa.

– Minkan kanssa on helppoa näytellä, sillä jo pelkästä katseesta näen, mitä hän ajattelee. Ymmärrämme toisiamme täysin ja meitä naurattaa samat asiat, eli huonot vitsit.

”Olen ollut aina henkisesti keski-ikäinen”

Kuustonen yllätti ystävänsä ja faninsa helmikuussa liittymällä Instagramiin. Alle vuorokaudessa tilille kertyi yli 6 000 seuraajaa ja nyt, neljä kuukautta myöhemmin hänellä on yli 14 tuhatta seuraajaa. Näyttelijä liittyi sinne pienen painostuksen alla.

– En ole koskaan ollut kovin kiinnostunut sosiaalisesta mediasta ja minua usein turhauttaa siellä sisällöttömyys, joten mulle on ollut helppoa jättäytyä sen ulkopuolelle, Mutta mähän olenkin aina ollut henkisesti meidän perheen keski-ikäinen. 

Kuustonen seuraa Instagramissa harrastuksiinsa inspiroivia tilejä, sekä ystäviään.

– Olen löytänyt hyviä käsityövinkkejä ja olenkin nyt ihan lankamaailman ytimessä. Tänä keväänä ilman Instagramia olisi myös missannut monta elintärkeää juttua. Kuten vaikka Aku Hirviniemen karanteenitukan.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja