IIHF:n turnauksessa kammottava tapaus – ukrainalaispelaajat järkyttävän hyökkäyksen kohteena: "Ansaitsette tulla pommitetuksi"

4:31
Suomalainen Riku Arima taistelee Ukrainassa etulinjassa – tällainen on sodan arki.

IIHF:n järjestämän jääkiekon Continental cupin ottelu turkkilaisen Buz Adamin ja espanjalaisen FC Barcelonan välillä sai todella surullisia piirteitä. 

Kansainvälisen jääkiekkoliiton organisoima Continental cup eurooppalaisille seurajoukkueille järjestettävä turnaus. Käynnissä on tällä hetkellä ensimmäinen kierros. 

Istanbulissa 25. syyskuuta pelattu ottelu Buz Adamin ja FC Barcelonan välillä päättyi kotijoukkueen 9–4 -voittoon. Ottelun lopputuloksen sijaan keskustelu jälkipeleissä on keskittynyt joukkueiden ukrainalaisten ja venäläisten pelaajien väliseen kahakkaan.

Barcelonan jääkiekkojoukkueen paidassa pelaa kaksi ukrainalaista, Artem Ponomarenko ja Stanislav Didkovskii. Joukkueen päävalmentaja on niin ikään ukrainalainen.

Buz Adamin paidassa kiekkoilee 12 venäläistä.

Ukrainalaismedia Espreso TV:n mukaan ottelun kolmannen erän alussa venäläispelaajat provosoivat ukrainalaisia tappeluun todella julmin sanankääntein.

– Olet Ukrainasta, se sopii sinulle. Ansaitsette tulla pommitetuksi, huusi venäläispelaaja maalin tehtyään, sanoo Ponomarenko. 

Ottelussa jaettiin yhteensä 124 rangaistuminuuttia. Pelin loppuhetkillä syntyi toinenkin suurempi kahakka.

– Venäjän aggressio ukrainalaisia vastaan ei ulotu vain sotilaalliseen taisteluun. Vihollinen provosoi ja järjestää vihanpurkauksia jopa siellä, missä sitä ei kukaan odota – urheilukentillä. Venäläiset jääkiekkoilijat näyttivät kaikki mädät sisuskalunsa Euroopan toiseksi tärkeimmän sarjaturnauksen avauskierroksella, kommentoi Ukrainan jääkiekkoliitto.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja