Ihotautilääkäri kertoo, kuinka usein kylpypyyhe tulisi vaihtaa puhtaaseen

Puhdistuuko pinttynyt meikkisieni mikrossa? 1:11
KATSO MYÖS: Jotta meikkisieni pysyisi puhtaana eikä levittäisi kasvoillesi bakteereja meikkaamisen yhteydessä, sieni pitäisi pestä jokaisen käyttökerran jälkeen.

Muistatko, milloin olet viimeksi vaihtanut pyyhkeesi puhtaaseen? Jos et, on se todennäköisesti jo todella likainen, mikä voi aiheuttaa iho-ongelmia.

Pyykinpesu tuskin on kovinkaan monen lempipuuhaa, minkä vuoksi saatamme välttää likapyykin tekemistä esimerkiksi käyttämällä samaa pyyhettä "vielä tämän kerran".

Jos kuitenkin haluat huolehtia ihosi terveydestä ja välttää ärsytyksen ja mahdolliset tulehdukset, kannattaa noudattaa ihotautilääkärin suositusta ja vaihtaa pyyhe puhtaaseen joka kolmas päivä.

– Jos käyt useammin kuin kerran päivässä suihkussa, kannattaa pyyhe laittaa pyykkiin jopa nopeammin, sanoo sydneyläinen ihotautilääkäri Shreya Andric News.com.au:n artikkelissa.

Joka kerta, kun kuivaat itsesi pyyhkeellä, tarttuu siihen veden lisäksi bakteereja, ihosoluja ja hikeä, vaikka olet juuri peseytynyt. Useita tunteja kosteana pysyvä pyyhe voi olla erinomainen kasvualusta bakteereille.

Jos pyyhkeen vaihto kolmen vuorokauden välein tuntuu liioittelulta, ota takarajaksi kaksi viikkoa. Se on Andricin mukaan ehdoton maksimiaika käyttää samaa pyyhettä, jotta bakteerikertymä ei kasaudu liian suureksi ja siirry pyyhkeestä ihollesi.

Kasvojen ja dekolteen alueelle kannattaa varata käyttöön oma pyyhkeensä, etenkin, jos on taipumusta akneen.

Näin saat minimoitua erilaisten bakteerien, rasvan ja sienten siirtymisen esimerkiksi hiusten, pepun ja varpaiden alueelta pyyhkeen mukana kasvoille, Andric ohjeistaa.

60 astetta, ei huuhteluainetta

Vaikka huuhteluaine saa liinavaatteet tuoksumaan ihanalta ja froteepyyhkeen tuntumaan mukavan pehmeältä, kannattaa pyyhkeet itse asiassa pestä vain pesuaineella.

Näin pyyhe jää karheammaksi, mikä on itse asiassa hyvä asia ihosi kannalta. Lisäksi pyyhkeen imukyky pysyy tehokkaampana.

– Pese pyyhkeet kuumassa lämpötilassa eli 60 celsiusasteessa, jotta bakteerit kuolevat varmasti, muistuttaa Andric.

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat